Politoloogid: Edgar Savisaare mõjuvõim piirkondade üle on väga nõrk (8)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Eero Vabamägi

Eilsed Keskerakonna Tartu piirkonna juhi valimised ja Aadu Musta võit näitavad, et erakonna esimehe Edgar Savisaare mõjuvõim piirkondade üle on väga nõrk, leiavad politoloogid.

Tallinna Ülikooli politoloog Tõnis Saarts ütles, et talle paistab, et tegemist on seesmiselt üsna demokraatliku erakonnaga, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«Ma arvan, et piirkondades ikkagi loeb ennekõike see, mida on teinud piirkonna juht ja kuivõrd piirkonna liikmed teda usaldavad, see kindlasti ei ole niiviisi, et Tallinna keskkontorist tuleb signaal, et tuleb valida uus juht ja siis piirkonna liikmed joonduvad selle järgi,» kommenteeris Saarts.

Politoloog Tõnis Leht ütles, et piirkondade juhtide teema on Edgar Savisaare jaoks võtmeküsimuseks kontrolli taastamisel erakonna üle.

«Mõnevõrra on tõesti üllatav, et Savisaar ei ole suutnud hoolimata ka bussiga rändvalijate toomisest erinevatesse piirkondadesse tegelikult viimastes piirkondade valimises suurt edu saavutanud ja ainuke, mis tagasi võeti, on Narva, aga Järva, Ida-Viru, Tartu on jäänud endiselt Simsoni leeri kätte,» loetles Leht. «Eks see tõesti näitab, et Savisaare kontroll oma kohalike piirkonade üle on üllatavalt nõrk.»

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles