IRL ei kavatse suurema populaarsuse nimel populismi laskuda (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Karus.
Kert Karus. Foto: Marianne Loorents

Vaid kuuprotsendilise toetuse peal püsiva Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) kinnitusel ei lasku nad reitingu hea tulemuse nimel populismi.

IRLi peasekretäri Kert Karuse sõnul on parteil valitsuserakonnana ülesanne ellu viia Eestile olulisi poliitikaid. «Praegu käimasolev haldusreform, kindla reeglistiku kehtestamine pagulastele, elatisabi fond, samuti ärikeskkonna konkurentsivõime tõstmine on teemad, millega me valitsuses igapäevaselt tegeleme,» ütles ta BNSile.

«Hirmu külvamine või populistlikud ettepanekud, mis pole tegelikkuses elu viidavad, võivad reitingule ju positiivselt mõjuda, kuid riigi arengu jaoks vajalike sammude astumine on meie jaoks siiski olulisem,» lisas Karus.

Kõige populaarsem partei oli märtsis 25 protsendiga riigikogu opositsiooni suurim partei Keskerakond, koalitsiooni juhtivat Reformierakonda toetas 23, opositsiooni kuuluvat Vabaerakonda 15 ning valitsusliitu kuuluvat Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) 6 protsenti küsitletutest.

Keskerakonna toetus on kasvanud võrreldes veebruariga kolm protsendipunkti, Reformierakonna ja EKRE toetus toetus ühe protsendipunkti. IRLi toetus võrreldes veebruariga ei muutunud, Vabaerakond kaotas toetust ühe ja SDE kahe protsendipunkti võrra.

Parlamendivälistest parteidest toetas märtsis erakonda Eestimaa Rohelised 2 ja Eesti Iseseisvusparteid 1 protsent küsitletuist. Valitsuskoalitsiooni toetus on võrreldes veebruariga langenud ühe protsendipunkti võrra 43 protsendile.

Oma eelistust ei osanud märtsis öelda 20 protsenti küsitletutest. Kokku küsitles TNS Emor 9.-16. märtsini vastajate kodudes ja veebis 1204 valimisealist inimest vanuses 18-74 aastat.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles