Kaitsevägi ostab Iisraeli firmalt miinipildujate laskemoona (1)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miinipilduja
Miinipilduja Foto: Toomas Huik

Kaitsevägi allkirjastas eile Iisraeli firmaga Elbit Systems lepingu, mille alusel tarnib ettevõte järgnevate aastate jooksul kaitseväele 120-millimeetriste miinipildujate moona. 

«Hangitav moon saab olema täiesti uus ning NATO standarditele vastav, mis tagab moonale pikema kasutusea ning kvaliteetsemad omadused,» ütles kaitseväe poolt lepingu allkirjastanud toetuse väejuhatuse ülema asetäitja kaptenleitnant Roman Lukas.

Lepingu alusel tarnitavate miinide kogus on piisav kaitseväe laskemoonavarude tagamiseks ning väljaõppe läbiviimiseks, esimene saadetis laskemoona saabub käesoleval aastal. Esimese tarne maksumuseks on veidi üle kahe miljoni euro.

Elbit Systems Ltd on Iisraeli päritolu kaitsetööstuse valdkonnas tegutsev suurettevõte. Ligi 12 000 töötajaga firmal on tootmisüksused muude asukohtade seas ka Euroopas, Ameerika Ühendriikides ja Brasiilias. Lepingupartnerina tarnitakse kaitseotstarbelist varustust, relvastust ja laskemoona paljudele riikidele üle maailma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles