IRLi volikogu esimehena jätkab Helir-Valdor Seeder

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu aseesimees Helir-Valdor Seeder
Riigikogu aseesimees Helir-Valdor Seeder Foto: Erik Prozes / Postimees

Täna Tartu Ülikooli raamatukogus kogunenud Isamaa ja Res Publica Liidu volikogu valis esimeheks riigikogu liikme Helir-Valdor Seederi ning aseesimeesteks Põlva maavanema Ulla Preedeni ja Tallinna linnavolikogu liikme Tarmo Kruusimäe.

Värske esimehe sõnul peab volikogu võtma poliitikate kujundamisel suurema rolli lisaks infovahetusele ja otsuste kinnitamisele.

IRLi volikogu aseesimees Ulla Preeden tõi välja volikogu kui kogu Eestit esindava kogu tähtsuse. «Volikokku valitud piirkondade esindajate kaudu kujundab erakond poliitikat, mis kõnetab kõiki Eesti inimesi ega ole pelgalt Tallinna-keskne,» sõnas ta.

Erakonna teiseks aseesimeheks taasvalitud Tarmo Kruusimäe sõnul on IRLi jaoks jätkuvalt oluline tugev esindatud kohalikes omavalitsustes. «Tegime kohalike omavalitsuste valimistel 2013. aastal hea tulemuse, meil on potentsiaali seda korrata,» ütles Kruusimäe.

IRLi volikogusse kuulub 145 liiget kõigist piirkondadest, kes valiti talvistel piirkondlikel üldkogudel. Volikogu tuleb kokku vähemalt kaks korda aastas kevadiseks ja sügiseseks istungiks ning vajadusel  istungite vahel otsuste tegemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles