Valvsad liiklejad aitasid politseil tabada kaks roolijoodikut

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnu politseile anti eile õhtupoolikul lühikese aja jooksul teada kahest võimalikust joobes juhist - üks neist oli auto poe ette parkinud ja tuigerdas parajasti poodi, teine oli rooli taha üldse magama jäänud.

Eile kell 17.08 anti politseile teada võimalikust joobes juhist Pärnus Raeküla kandis. Loetud minutid hiljem anti teada, et sama juht on auto parkinud Riia maanteel kaupluse ette ja tuigerdab poe poole.

Teataja blokeeris parklas joobes juhi sõiduki ja jäi ootama politseid. Kontrollimisel selguski, et sõidukit juhtinud mees oli tarvitanud alkoholi, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Mõni aega hiljem, kell 18.25 sai politsei teate, et Pärnus Liblika tänaval on kaupluse parklas sõiduauto, mille rooli taga on naine, kes teatamise hetkel oli magama jäänud. Sõiduki tuled põlesid, kuid mootor ei töötanud.

Helistaja kahtlustas, et naine võib olla joobes ja alustada peagi sõitu. Politseinikud kontrollisid rooli taga maganud naise joovet ja taas selgus, et naine oli tarvitanud alkoholi.

Pärnu politseijaoskonna vanemliiklusametnik Ivo Haav tänas pressiteate vahendusel inimesi, kes eile oma tähelepanelikkusega liiklusturvalisusesse panustasid. «Meie jaoks on oluline, et politsei ei oleks joobes juhtimise ennetamisel ja tõkestamisel üksinda,» ütles ta.

«Eilsed kaks juhtumit tõestasid veelkord, et meie seas on inimesi, kellele läheb korda see, kas liikluses on turvaline või mitte. Mis kõige olulisem, nad tegid ise midagi väga olulist ära selleks, et turvalisust liikluses suurendada. Täname neid tähelepanelikkuse ja julguse eest sekkuda. Suure tõenäosusega aitas nende inimeste märkamine ja kiire tegutsemine ära hoida halvima, sest joobes juhid on ohtlikud,» lisas Haav.

Möödunud ööpäeval tabati Eestis kokku kümme alkoholi tarvitanud sõidukijuhti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles