Agendi kahepalgelised mängud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Hanssen
Robert Hanssen Foto: Pm

Juba kurikuulsa kurtisaani Mata Hari aegadest Esimese maailmasõja päevil, ja küllap varemgi, on spiooniskandaalid olnud sageli seotud tugeva annuse seksuaalsusega.


Seda kinnitab ka kaks kümnendit Venemaa kasuks tegutsenud FBI agendi Robert Hansseni juhtum.

Pealispinnal oli Hanssen konservatiivne katoliiklane, kes käis kirikus mitte üksnes pühapäeviti, vaid ka tööpäevade varahommikul. Aga õhtupoolikuti põikas ta tihtipeale Washingtoni striptiisiklubidesse.


Seal leidus tal koguni oma lemmik, Priscilla Sue Galey, keda Hanssen võttis korra kaasa isegi reisile Hongkongi. Lisaks kinkis ta naisele kasutatud Mercedese. Kokku kulutas ta striptiisitari peale 80 000 dollarit.


Ent kummalisel kombel ei vupsanud ta Galeyga kordagi voodisse, ehkki naine tegi selleks mitu ettepanekut. Hanssenit huvitas muu: ta üritas kadunud hinge katoliiklusse pöörata.


Paraku ebaõnnestunult. Enne Hansseni vahistamist hakkas Galey prostituudiks ning sattus uimastitest sõltuvusse.


Ent see ei tähenda, nagu olnuks kuue lapse isa Hanssen mingi puritaan.


Abikaasa teadmata võttis ta videosse nende seksuaalelu ning näitas salvestatut oma parimale sõbrale Jack Hoschouerile. Lisaks riputas ta naise alastipilte interneti pornokülgedele.


Kord abikaasaga Hoschoueril külas käies korraldas Hanssen asja nii, et sõber saaks tema vahekorda naisega akna tagant pealt vaadata. Järgmisteks külaskäikudeks seadis Hanssen Hoschoueri poole üles koguni videokaamera, et semu saaks tema armatsemist naisega rahulikult oma elutoas jälgida.


Tagatipuks tegi ta lastetule Hoschouerile koguni ettepaneku joota oma naine purupurju, et sõber saaks temaga endale järeltulija soetada. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles