Klandorf: Repsi teema on aukohtu jaoks päevakorrast maas

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna aukohtu esimehe Kalle Klandorfi sõnul ei teinud aukohus täna juhatusele ettepanekut kellegi erakonnast väljaarvamiseks ning riigikogu liikme Mailis Repsi teema on aukohtu jaoks päevakorrast maas.

Aukohus arutas Keskerakonna Lasnamäe piirkonnast laekunud kaebust, mille järgi on tema viimasel ajal ajakirjanduses tehtud arvamusavaldused erakonda halvustavad.

Klandorfi sõnul ei pidanud aukohtus täna üldse arutamagi, kas heita Reps erakonnast välja või mitte.

«Me rääkisime juba eelmisel aukohtu istungil Mailis Repsiga samal teemal ja saime juba siis ammendavad vastused, miks on ta nii ajakirjandusele rääkinud. Repsi vastused rahuldasid meid siis. Mailis Reps on ise ka asjast aru saanud ja nüüd ei ole enam ühtegi sellist sõnavõttu tema poolt enam olnud,» rääkis Reps.

Klandorfi sõnul leidis aukohus, et kuigi Repsi sõnavõtud ei olnud erakonna suhtes head, pole kahju nii suur, et Reps tuleks erakonnast välja heita. Klandorf lisas, et aukohtu otsused on soovituslikud ning erakonna juhatus võib hinnata Repsi väljaütlemisi ise ja teha oma otsused selle põhjal.

Keskerakonna aukohus arutas täna juba teist Mailis Repsi vastu laekunud avaldust. 22. märtsil arutas aukohus erakonna peasekretäri Priit Toobali kaebust, mille järgi kantis Reps vanainimesi Järvamaa piirkonnast Raplamaa piirkonda ja võltsis dokumente. Siis ei andnud aukohus soovitust Reps erakonnast välja heita.

Klandorf: Aukohus ei langetanud täna Toobali suhtes otsust

Aukohus arutas täna ka Viljandimaa nelja keskerakondlase kaebust erakonna peasekretäri Priit Toobali vastu. Viljandimaa Keskerakondlased ei ole rahul sellega, et kriminaalkorras karistatud Toobal üldse erakonnas on ja süüdistab samal ajal Mailis Repsi võltsimises.

Priit Toobali suhtes laekunud avalduse otsustas aukohus saata dokumentatsiooni korrastamiseks juhatusse tagasi. Samas keeldus Klandorf lähemalt kommenteerimast, mida aukohus täna täpsemalt Toobali kohta arutas.

«Keskerakonna põhikiri ütleb, et me oleme aruandluskohuslased ainult Keskerakonna kongressi ees. Ja me ei aruta avalikult neid asju, kuna see on erakonna siseasi. Ma olen isegi palju informatsiooni teile täna andnud,» lausus Klandorf.

Klandorfi sõnul ei mäleta ta, kui palju allkirju oli Mailis Repsi suhtes ja kui palju Priit Toobali suhtes laekunud avaldusel. «Repsi puudutaval avaldusel oli allkirju rohkem kui Toobalit puudutaval avaldusel,» lausus Klandorf ja lisas, et mõtleval avaldusel oli allkirju kindlasti alla kümne.

Aukohus ootab fraktsiooni liikmetelt konkreetsemat kaebust

Aukohus arutas ka kümne riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikme pöördumist, milles nad taotlesid fraktsiooni aseesimeeste valimiste tühistamist, kuna nende läbiviimine ei vasta Keskerakonna põhikirjale ning 2004. aastal erakonna juhatuses kinnitatud fraktsiooni kodukorrale.

Klandorfi sõnul ei olnud aukohtul täna seiskoha võtmiseks piisavalt dokumente, samuti palub aukohus avalduse tegijatel see ümber formuleerida, kuna jäi arusaamatuks, mida avalduses üldse taheti ja kellele see konkreetselt suunatud oli.

Neljanda punktina oli Keskerakonna aukohtu päevakorras erakonna liikme kaebus, kuna ta ei olnud rahul ühe sõnavõtuga partei Harjumaa piirkonna üldkoosolekul. Selle kaebuse lükkas aukohus tagasi, kuna ei pidanud seda arutamist väärivaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles