Tüdruksõpra kupeldanud alaealine poiss mõisteti tingimisi vangi (3)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alaealiselt seksi ostmine on Eestis seadusega keelatud.
Alaealiselt seksi ostmine on Eestis seadusega keelatud. Foto: SERGE POUZET/SIPA/SERGE POUZET/SIPA

Harju maakohus mõistis täna kokkuleppemenetluse käigus alaealise tüdruku kupeldamise eest süüdi 17-aastase Egerti.

Süüdistuse järgi mõjutas Egert korduvalt kolme alaealist tüdrukut prostitutsiooniga tegelema ning kolmest tüdrukust üks ka sellega nõustus. Seejärel korraldas Egert tüdruku ja klientide kohtumisi, kasutades selleks tutvumisportaali iha.ee, kus esines tütarlapsena ning leppis kokku kohtumisi erinevate meestega.

Nimetatud kohtumistele saatis Egert möödunud suvel alaealise tütarlapse, kes osutas meestele erinevaid seksuaalteenuseid, mille eest sai tasu vahemikus 40-200 eurot. Saadud raha viis tütarlaps Egertile.

Kokkuleppemenetluses süüdi mõistetud Egert sai karistuseks kaheaastase vangistuse, millest kohesele ärakandmisele kuulub ligi üheksa kuud ning ülejäänud vangistuse osa ei pöörata täitmisele, kui Egert ei pane kahe aasta pikkuse katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu.

«Seejuures on kliendi kohustus igal juhul veenduda teenuse osutaja täisealisuses ning kui tütarlapse esitatavaks ainsaks dokumendiks on õpilaspilet, tasuks püksilukk kinni tõmmata.

Samuti mõisteti samas kokkuleppemenetluses süüdi Egerti kupeldatud tüdrukult seksi ostnud 63-aastane Tiit, keda karistati tingimisi 4 kuu pikkuse vangistusega kahe aasta pikkuse katseajaga.

Eriasjade prokuröri Leelet Kivioja sõnul on kahetsusväärne, et alaealiselt seksi ostmine on mõningate meeste jaoks muutunud lahutamatuks elu osaks. Ta lisas, et alaealiselt seksi ostmine on kriminaalkorras karistatav alates 2013. aasta lõpust. «Seejuures on kliendi kohustus igal juhul veenduda teenuse osutaja täisealisuses ning kui tütarlapse esitatavaks ainsaks dokumendiks on õpilaspilet, tasuks püksilukk kinni tõmmata,» lisas prokurör.

Kohtueelses menetluses tuvastati veel üheksa samalt alaealiselt tüdrukult seksi ostnud täisealist meest, kelle süüdistusi hakkab kohus arutama üldmenetluses 18. aprillil.

Ootab peigmeest tagasi

Poisi ja tüdruku tutvusringkond ei usu kodukandis jätkuvalt, et noormees pruuti kupeldas. Egert kolis neiuga samasse alevikku Harjumaal üle aasta aja tagasi.

Tüdruk ütles oma sõpradele, et hakkas prostituudiks armastusest. «Kui küsisin, miks sa seda teed, ütles ta, et vanemad ei anna talle taskuraha ja ähvardavad kogu aeg välja visata,» tõi tuttav välja teisegi põhjenduse.

Ühise rahaga osteti koos auto, tüdruku unistuseks oli soetada korter, et ta saaks kodust välja kolida. Kohalike jutu järgi jätkas neiu mõnda aega pärast poisi kinnipidamist prostitutsiooniga tegelemist. «Vanematel oli sellest täiesti suva, et ta ennast müüb, neid huvitas rohkem see raha, mis sealt tuli,» nentis täisealine sõber.

Kupeldatud tüdruksõber, kes on nüüdseks täisealine, ootab väidetavalt jätkuvalt, mil tema kallim vanglast välja saab.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles