Piirivalvurid saavad 120 uut sõidukit

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Politsei- ja Piirivalveamet ostab 120 uut maismaasõidukit, millest esimesed jõuavad piirivalvurite kätte selle aasta suvel. Ostetavatest autodest enamus vahetavad välja amortiseerunud, kümme aastat vanad sõidukid.

«Meie töös tähendab kümme aastat auto kasutamist väga suurt läbisõitu, millest osa koguneb teedeta maastikul ja rasketes tingimustes. Uute ja korralike töövahendite ostmine on vajalik, et piirivalvurid saaksid tööülesandeid täita muretsemata sõiduki tehnilise seisukorra pärast,» sõnas peadirektori asetäitja Tauno Tuisk. Sõidukeid kasutatakse muuhulgas patrullimiseks, väljasaadetavate transportimiseks ja raskesti läbitava maastikuga piirialal liikumiseks.

Piirivalvurid saavad oma käsutusse 37 universaalkerega neljarattaveolist Škoda Octaviat ning 32 maasturit, millest 20 on Volkswagen Amarokid ja ülejäänud Tiguanid. Volkswagen Transporter ja Caravelle väikebusse soetati vastavalt 14 ja 10. Neid hakkab teiste seas kasutama ka künoloogiateenistus ehk koerajuhid.

Lisaks patrullsõidukitele osteti 18 Yamaha mootorkelku ja üheksa Arctic Cat maastikusõidukit.

Patrullsõidukite kogu hind on 3 178 664 ning kelkude ja UTV-de 438 588 eurot. Mõlema tehingu summast eraldab kolmveerandi Euroopa Liidu Sisejulgeolekufond ning veerandi kuludest kannab Eesti riik. PPA vanad sõidukid müüakse avalikul enampakkumisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles