Ministeerium saatis koolidele rahuloluküsitlused

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Haridus- ja teadusministeerium saatis koolidele küsitlused, milles uuritakse õpilaste rahulolu ja digilahenduste kasutamist, matemaatika õpimotivatsiooni ning selgitatakse gümnaasiumi panust õpilaste edasijõudmises.

Ministeeriumi välishindamise osakonna juhataja Kristin Hollo sõnul saavad koolid küsitlusele vastates mitmekesisemat ja kvaliteetsemat tagasisidet oma õppetöö planeerimiseks ja läbi viimiseks. «Küsimustikud on vahend, mille abil töötame välja koolidele kasutamiseks mõeldud uusi hindamislahendusi ning saame ise ja anname koolidele infot õppekorralduse ja -metoodika arendustööks,» lisas Hollo.

Kool saab küsitlusest infot oma õpikeskkonna ja õpilaste edasijõudmise kohta. Näiteks nii põhikoolides kui gümnaasiumites uuritakse õpilaste rahulolu oma kooliga ning suhetega nii õpetajate kui kaasõpilastega. Gümnaasiumid saavad ka teada, kui palju kooli õppetöö aitab kaasa õpilaste ainealasele arengule, võrreldes teiste koolide üldise tasemega.

Küsitlusi kasutatakse ka uute hindamislahenduste välja arendamisel, mis pakuvad õpetajatele otsest tagasisidet oma klassi  õppimisest. Sel aastal selgitatakse põhikooliõpilaste õpimotivatsiooni matemaatikas ja eelistusi ülesannete lahendamisel.

Kristin Hollo toob välja, et kui varem vaatas riik erinevaid näitajaid üldiselt või koolide kaupa, siis edaspidi on plaanis õpetajaid oma töös otsesemalt toetada. «Õpetamises on kõige edukamad need õpetajad, kes mõistavad, kuidas nende õpilased õpivad. Seetõttu soovimegi anda õpetajatele tagasisidet just oma õpilaste õpioskuste kohta, et nad saaksid sellega edasise õppeprotsessi planeerimisel arvestada,» selgitas Hollo.

Küsitlusi korraldab sihtasutus Innove koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga. Küsitlused viiakse läbi aprillis.

Analüüsitulemused valmivad suve lõpuks ning koolid ja õpetajad saavad tagasiside oktoobriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles