Allikmaa ERRist lahkumise kuulujuttudest: lähikuudel ei juhtu mitte midagi

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Allikmaa
Margus Allikmaa Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) juhatuse esimees Margus Allikmaa tunnistas, et kultuurkapitali juhtimine oleks talle põnev väljakutse, kuid ta polevat kandideerimist veel otsustanud. «Lähikuudel ei juhtu mitte midagi, see on päris kindel,» kommenteeris ta ERRist lahkumise kohta käivat kuulujuttu.

Eesti Päevaleht kirjutab, kuidas ERR saab ilmselt lähikuudel uue juhi, ehkki Margus Allikmaa leping kestab ametlikult veel ühe aasta.

«Lähikuudel ei juhtu mitte midagi, see on päris kindel,» kommenteeris Allikmaa Postimehele tema lahkumise kohta levivat kuulujuttu. «Mina töötan praegu ERRis, minu tööleping lõpeb järgmisel suvel. Praegu on töölaual ka nii palju olulisi teemasid alates uudistemaja remondi jätkamisest, õigel ajal lõpetamisest ja uue tehnikaga sisustamisest, Eesti eesistumise ettevalmistamisest (Eesti on 2018. aastal ELi eesistujamaa – toim.), rahastamisest ja järgmise aasta eelarvest…» loetles Allikmaa ja lisas, et 2018 saab ERRi jaoks olema pingeline aasta, mida praegu ette valmistatakse.

«Isegi kui peaks juhtuma mingi ime ja ma peaks endale leidma väljakutse varem, mis toob leiva lauale ja mis mind huvitab, siis täna on väga vara sellest rääkida. Aga igaüks saab aru, et ma pean sellele mõtlema – aasta läheb ju kiirelt. Hoian silmad-kõrvad loomulikult lahti, aga ma ei saa täna kindlasti öelda, et plaanin üht või teist,» ütles Allikmaa.

Ta ei varja, et tänavu vabanev kultuurkapitali juhataja ametikoht pakub huvi. Praeguse juhi Olavi Laido nelja-aastane ametiaeg lõpeb sügisel. «Vanasti käis see vahetustsükkel oktoobris, aga ma ei ole selle vastu väga täpset huvi tundnud. Kultuurkapital on kindlasti üks väljakutsetest, mis mind huvitab, aga on rida teisi ka,» ütles Allikmaa, kes ei oska enda sõnul veel öelda, kas ta sellele ametile kandideerib või mitte.

«Ma ei saa «ei» ega «jaa» öelda – kui ma ütleks üht või teist, siis ma ilmselgelt kõigepealt valetaksin iseendale,» lisas ta.

Kes võiks olla järgmine ERRi juht? Allikmaa sõnul peaks see inimene mõistma kõigepealt ajakirjanduse aluspõhimõtteid.

«Teiselt poolt ma ei kujuta hästi ette kedagi selles ametis, kellel üldse juhikogemust poleks või kes hakkaks avastama, kuidas seadusega reguleeritakse ja rahastatakse ERRi. Need asjad võiksid olla kogemuse najal selged.»

Üheks võimalikuks ERRi uueks juhiks on pakutud näiteks endist Vanemuise teatrit juhti ja praegust kultuuriministeeriumi kantslerit Paavo Nõgenet.

Nõgene tunnistas Postimehele, et on ERRi juhi ametikohale mõelnud küll, kuid kandideerimisest olevat veel vara rääkida. «Ma ei ole seda otsust teinud. Esiteks on sellest vara rääkida, kuna ERRi nõukogu ei ole välja kuulutanud konkurssi. Ei ole ka minule teada, kuna nad plaanivad seda teha, sest ametis oleva juhi leping lõppeb alles 2017. aasta 30. mail,» lisas Nõgene.

«Tänasest Eesti Päevalehest võisime teada saada, et ERR-i juhivalimine on juba täies hoos ning vahepeal olla juht valitudki olnud. Elu nagu rahvanaljandis, kus talumees pani hobuse rakkesse ning kihutas tuhatnelja minema. Vaid kabjaline jäänud tolmupilves lolli näoga järele vaatama,» kommenteeris ERRi nõukogu esimees Agu Uudelepp ERRi uudisteportaalis.

«Praegu vaatab imestunud pilguga ringhäälingunõukogu, sest esimeest pole veel valima hakatudki. Pole seda kiiret, sest praeguse juhatuse volitused kestavad veel üle aasta,» lisas Uudelepp, kuid nentis, et ettevalmistusi tuleb teha ja maikuisel koosolekul on nõukogu päevakorras «Juhatuse esimehe valimise korra» esimene arutelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles