Pärnu lasteaedades muutuvad rühmad suuremaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Pärnu linnavalitsus kinnitas tulevaks õppeaastaks linna koolieelsete lasteasutuste rühmade suurused, 2016/2017. õppeaastal on laste arv paljudes rühmades suurem.

«Üldjuhul suurendati laste arvu kahe lapse võrra, sest kohta ootavate laste arv tingib selle vajaduse ja laste arenguks vajalikud tingimused on tagatud,» selgitas Pärnu linnavalitsuse alushariduse peaspetsialist Marga Napp.

Üksikutes rühmades, näiteks 2017. aasta sügisel kooli minejate rühmades, suurendati Napi sõnul kohtade arvu ka kolme või nelja lapse võrra. «Selline laste arvu suurendamine on seotud mõnede laste koolikohustuse alguse edasilükkamisega, kellel on vaja kohta kooliminevate laste rühmas,» lisas Napp.

Vastavalt koolieelse lasteasutuse seadusele on lasteasutuse hoolekogu ettepanekul linnavalitsusel õigus lapse arenguks vajalike tingimuste olemasolu korral suurendada laste arvu sõimerühmas kuni kahe lapse võrra, lasteaiarühmas kuni nelja lapse võrra ning liitrühmas kuni kahe lapse võrra. Otsus tehakse iga sõime-, lasteaia ja liitrühma kohta eraldi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles