Pevkur: enamik ELi liikmesriike pooldab juba olemasolevate otsuste täitmist

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine siseminister Hanno Pevkur.
Endine siseminister Hanno Pevkur. Foto: SCANPIX

Euroliidu siseministrid arutasid täna varjupaigasüsteemi võimalikku muutmist seoses Euroopa Komisjoni ettepanekuga muuta varjupaigamenetluse aluseks olevat Dublini süsteemi. Siseminister Hanno Pevkur ütles, et tema hinnangul pooldab enamik ELi liikmesriike olemasolevate otsuste täitmist, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Sellest saavad kõik aru, et täna kehtiv Dublini süsteem, mis on omal ajal tehtud 10 liikmesriigi olemasolul ja oludes, kus sellist põgenikesurvet ei olnud, tänasel päeval ei toimi ja muuta on vaja. Küsimus ongi selles, milline on see kõige õigem muutmise tee. Meie oleme olnud seda meelt - koos paljudega -, et muutmine tähendaks eelkõige seda, et aitame rändesurve all olevaid riike kohapeal ja kui oleme nii otsustanud, siis osa koormust võtame ka enda peale, nagu ühiselt sai sügisel otsustatud,» rääkis Pevkur «Aktuaalsele kaamerale».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles