Postkontor vahetas vale kursiga raha

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Pärnumaal Häädemeeste postkontoris vahetati kroone eurodeks vale kursiga.

Kohalik mees Toomas Näär rääkis, et läks vahetama pensionäri raha, mis oli täpselt välja loetud nii, et vastu saaks tuhat eurot, vahendab Reporter.ee.

«Maksin selle raha teenindaja kätte ära ja nende arvutisüsteem arvestas seda kõike kuidagi teise kursiga, nii et ei jäänud nagu tuhandet järele, vaid 999,82 eurot,» rääkis mees.

Nääri sõnul ütles teenindaja seepeale, et arvutiprogramm on postkontori arvutitesse IT-töötajate poolt pandud ja nemad seda muuta ei saa.

«Ühesõnaga jäi siis 18 eurosenti tuhandest puudu, pensionär oli tuhande euroga arvestanud, selle raha minu kätte andnud,» rääkis Näär ja lisas, et sel juhul oleks jäänud mulje, et ta võttis vanainimese rahast 18 eurosenti ehk 2,8 krooni lihtsalt endale.

Eesti Posti pressiesindaja Inge Suder ütles juhtumit kommenteerides, et esmaspäeva hommikul oli väiksemates postkontorites kasutatud arvutiprogrammis tõesti pärast koma neljandat kohta ümardamisviga. «Aga see sai kõrvaltud esimese tunniga,» kinnitas ta ja vabandas klientide ees. Suderi sõnul kompenseeritakse valekursi järgi raha saanutele puudu jäänud summa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles