Toobal jättis ERJK koosolekule tulemata (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal jättis täna ilmumata erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) koosolekule ning Keskerakonna esindajana osaleb seal täna Tõnis Mölder.

Mölder ütles ajakirjanikele, et Priit Toobal ei osale ERJK koosolekul seni, kuni kohus on lahendanud tema koosolekutel osalemise küsimuse.

Ka Toobal kinnitas pressiteate vahendusel, et ei osale tänasel istungil just poolelioleva õiguskaitse saamise vaidluse tõttu. «Keskerakonna juhatus on mind konsensulikult ja kehtivate seaduste alusel nimetanud ERJK liikmeks, ja seda pole keegi vaidlustanud. Komisjoni liikmena käsitlevad mind nii Tallinna Halduskohus kui ka ERJK ise,» teatas Toobal.

«Erinevalt ERJK juhtidest, kes töökorralduse muutmisega seadusele vilistavad, olen mina otsustanud oodata ära kohtu lõpliku seisukoha antud küsimuses. Kahjuks ei saa ma ERJK liikmena hetkel veel oma täisvolitusi täita, ja koosolekutel osaleda, kuid kavatsen teha tööd materjalidega ning seetõttu esitan juba täna nõude dokumentidele, mis on kättesaadavad ERJK liikmetele,» lisas ta.

Tõnis Mölder täna hommikul ajakirjanike ees.
Tõnis Mölder täna hommikul ajakirjanike ees. Foto: Fotokollaaž

Tallinna halduskohus jättis eile rahuldamata Toobali esialgse õiguskaitse taotluse, millega ta taotles õigust osaleda ERKK koosolekutel.

Komisjon viis aprilli lõpus oma töökorda sisse muudatuse, mille kohaselt ei tohi kriminaalkorras karistatud inimesed komisjoni töökoosolekutel viibida. Muudatus oli ajendatud Keskerakonna juhatuse märtsi algul langetatud otsusest nimetada partei annetuste võltsimises ja eraviisilisele jälitustegevusele kihutamises süüdi mõistetud Toobal järelevalvekomisjoni uue koosseisu liikmeks. Komisjoni uue koosseisu avaistung toimub täna hommikul.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles