Reformierakondlased on Kaljuranna erakonnastumise küsimuses eri meelt (6)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand
Marina Kaljurand Foto: Mihkel Maripuu

Reformierakondlased ei ole ühel meelel, kas välisminister Marina Kaljurand peaks astuma Reformierakonda või ei. Kaljurand ise on seisukohal, et presidendikandidaadi kandidaadina annaks erakonda astumine vale signaali.

Reformierakonna fraktsiooni liikmed uurisid Marina Kaljurannalt, kas ja millal võiks Reformierakonna poolt valitsusse kutsutud minister erakonda astuda, vahendab ERRi uudisteportaal.

Näiteks leiab Reformierakonna juhatuse liige Rein Lang, et inimestel, kes pole erakonnaga seotud, pole valimistel käinud ja kel pole rahvamandaati, pole õigust rääkida rahva nimel, samuti olevat Kaljurand lubanud omal ajal ministriks saades Reformierakonna juhatusele, et astub erakonda.

Kaljuranna sõnul leppis ta ametisse astudes peaministriga kokku, et tema erakonnaliikmelisus tuleb arutlusele hiljem. «Praegu, kus ma olen presidendikandidaadi kandidaat, siis ma ei pea seda sammu õigeks, kuna president ei sa kuuluda parteisse,» toonitas Kaljurand.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles