Mandariini-halvaasalat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mandariini-halvaasalat
Mandariini-halvaasalat Foto: Jaan Heinmaa

6 portsu

10 mandariini (klementiinid on parim valik)
100 g halvaad
1 dl puhastatud ja jämedalt hakitud pistaatsiapähkleid
1 suurem või 2 väiksemat granaatõuna, puhasta seemneteks
soovi korral 1 sl apelsinilikööri
Kaste: 2 sl mett ja ½ sidruni mahl omavahel segatuna.
 

Koori klementiinid või mandariinid noaga. Lõika esiti üks ots lamedaks ja toeta vili sellele. Nii on lihtne ülejäänud koor noaga eemaldada (samalaadselt saad puhastatud ka ananassi). Lõika iga vili 4–5 viiluks ja aseta serveerimisvaagnale. Sega granaatõunaseemned apelsinilikööriga ja jäta vähemalt 30 minutiks seisma. Serveerimiseks lao viilud taldrikule, tõsta peale tükikestena halvaa, puista üle pistaatsiatega, tõsta lusikaga lisaks maitsestatud granaatõun. Nirista üle kastmega ja serveeri.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles