Sahrazadi meekana

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sahrazadi meekana
Sahrazadi meekana Foto: Jaan Heinmaa

1,2 kg tükeldatud broilerit
2 hakitud sibulat
5 sl oliiviõli
1 tl jahvatatud ingverit
¾ tl jahvatatud kaneeli
soovi korral näpuotsatäis safranit
¾ tl purustatud musta pipart
pool dl sidrunimahla
pool dl vett
1–2 tl meresoola
pool dl mett
100–150 g kergelt hakitud (röstitud) sarapuupähkleid
soovi korral 1 spl roosivett
1 dl hakitud rohelist sibulat, peotäis värsket koriandrit
 

Sega suuremas anumas kanatükid sibula, õli, kaneeli, ingveri, safrani, sidrunimahla, soola-pipra ning meega. Lase tunnike või suisa kogu öö külmikus marineerida. Pähkleid võid ka ise paberiga kaetud ahjuplaadil 180–190 kraadi juures röstida. Lase need kergelt kuldseks.
Lao kanatükid vormi või ahjuplaadile ühe kihina, nahaga pool ülal. Küpseta 190 kraadi juures u 40 minutit. Vahepeal sega mesi, pähklid ning soovi korral roosivesi pastaks, laota segu kanatükkidele ning küpseta plaaditäit veel 10 minutit või kuni kana on küps ja pähklid pruunikad. Puista enne serveerimist üle hakitud rohelise sibula ning soovi korral värske koriandriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles