Pihkva delegatsioon loobus pärast kinnipidamist piiril oma visiidist (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirikontroll
Piirikontroll Foto: Rein Säinas

Esmaspäeval Eestisse külaskäigule suundunud Venemaa Pihkva linna delegatsioonil tekkis piiripunktis takistus, misjärel nad loobusid plaanist Tartusse sõita, teatas uudisteagentuur Interfax.

«Mulle teatati, et Pihkva delegatsioon eesotsas aselinnapea Gavrloviga kavatses sõita Tartusse, et sellel meie jaoks erilisel päeval - 9. mail - osaleda sellele päevale pühendatud üritustel. Piiril peeti delegatsioon kinni,» vahendas Interfax Venemaa suursaadiku Aleksandr Petrovi sõnu venekeelsele Postimehele.

«Minule teadaolevalt peeti delegatsiooni piiril mitu tundi kinni, et selgitada mingisuguseid asjaolusid. Ma pöördusin kiirelt Eesti välisministeeriumi poole palvega selgitada, mis toimub,» rääkis Petrov.

Välisministeeriumist kinnitati BNSile, et sellekohane pöördumine saatkonnast on nendeni jõudnud.

«Praeguseks on mulle teatatud, et tekkisid küsimused delegatsiooni liikmetele väljastatud viisade osas. Ma ei tea detaile, kuid leian, et praegusel hetkel peaks väljendama erilist mõistmist Pihkva esindajate visiidi põhjuste ja motiivide osas,» rääkis suursaadik Petrov.

«Selgitame kõik välja, kuigi igal juhul tunnen suurt kahetsust selle üle, mis juhtus,» rääkis Vene suursaadik.

Petrov täpsustas, et pärast mõnda tundi piiril pöördus Pihkva ametnike delegatsioon tagasi ning sõitis koju.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles