Rüütli esindaja lükkas Aserbaidžaani meedia väited tagasi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Rüütel
Arnold Rüütel Foto: Liis Treimann

Endise riigipea Arnold Rüütli esindaja lükkas tagasi Aserbaidžaani uudisteagentuuri edastatud väited, nagu oleks president avaldanud Mägi-Karabahhi tagasivallutamisele toetust.

«Võin kinnitada, et president Rüütel ei öelnud, et seal peaks sõjaliselt sekkuma või Mägi-Karabahhi jõuga tagasi võtma,» ütles Rüütli nõunik Jüri Kann reedel BNSile.

Aserbaidžaani uudisteagentuur APA teatas reedel, et Rüütel olevat öelnud agentuuri korrespondendile, nagu oleks Aserbaidžaanil õigus oma okupeeritud alad jõuga tagasi võtta, kui rahumeelsed vahendid lahendust ei too.

Kannu sõnul olevat Rüütel neljapäeval kohtunud APA korrespondendiga, kes olevat korduvalt üritanud saada Eesti endiselt riigipealt Aserbaidžaani jõukasutust toetavat vastust. «Meil on tõendid olemas, kuna Rüütli assistent lindistas kogu intervjuu,» ütles Kann. Tema sõnul olevat käinud usutlus vene keeles tõlgi vahendusel, kuna APA korrespondent ei olevat vene keelt väga hästi osanud.

Mägi-Karabahh on Armeenia toetatud, valdavalt aremeenlastega asustatud Aserbaidžaani territooriumi osa, mis on kuulutanud end iseseisvaks ja 1980-90ndatel peetud sõja käigus Aseri võimud piirkonnast välja tõrjunud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles