Saarts: IRLil tuleb teha kohalikel valimistel hea tulemus (4)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Saarts
Tõnis Saarts Foto: Eero Vabamägi

Tallinna Ülikooli politoloogi Tõnis Saartsi hinnangul peaks Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) saama kohalikel valimistel hea tulemuse, vastasel juhul võib erakond hääbuda või tuleb kellegagi liituda, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«Aga kui kohalikel valimistel ikkagi läheb üsna kehvasti ja erakonna organisatsioon sisuliselt laguneb, paljud liikmed lähevad kuskile mujale, siis ma arvan, et erilist pääseteed ei ole - kas erakond lihtsalt hääbub või peab kellegagi liituma,» rääkis Saarts «Aktuaalsele kaamerale».

Turu-uuringute ASi küsitluse kohaselt juhib erakondade populaarsustabelit Keskerakond, mida toetab 23 protsenti vastanutest. Keskerakonnale järgnevad Reformierakond 21, Konservatiivne Rahvaerakond 14, Sotsiaaldemokraatlik Erakond 12 ja Vabaerakond 11 protsendiga. IRLi toetus langes kuuga kuuelt neljale protsendile, mis tähendab, et kui praegu toimuksid valimised, siis sellise toetusega erakond riigikokku enam ei saaks.

Turu-uuringute AS küsitles 26. aprillist 10. maini igakuise omnibuss-küsitluse käigus 1003 inimest, kellest valimisealisi kodanikke oli 815.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles