ERR.ee: Vene saatkond eitab massilist passide jagamist

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Föderatsiooni pass.
Venemaa Föderatsiooni pass. Foto: Internet

Venemaa saatkond Eestis nimetab väidet, et Venemaa peakonsulaat Narvas alustab lähemal ajal Vene kodakondsuse massilist jagamist, valeks.

Saatkonna hinnangul püüavad Eesti teatud ringkonnad poliitilistel eesmärkidel kohutada avalikkust Vene passide massilise väljaandmisega, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Venemaa kodanike arv on Eestis aasta-aastalt suurenenud, rahvastikuministri büroo andmetel on kolme aasta jooksul Eestis alalise elamisloaga elavate Venemaa kodanike hulk suurenenud 4000 inimese võrra.

Alalise elamisloaga Venemaa kodanikke on Eestis praegu 95 000.

Teeninduses töötav Galina Smirnova, kes tuli Eestisse elama 25 aastat tagasi, on üks neist, kes kaalub praegu Eesti kodakondsuse vahetamist Venemaa kodakondsuse vastu. Vene kodanikuna ei oleks tal probleeme Venemaal käimisega ning ühe põhjusena nimetab ta ka Eesti praegust majanduslikku olukorda.

Eesti kodakondsusest on 16 aasta jooksul loobunud ligi 3000 inimest ning näiteks tänavu jaanuaris-veebruaris loobus Eesti kodakondsusest 46 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles