Naine rebis konna mao lõugade vahelt (6)

Karel Reisenbuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nastik. Pilt on illustratiivne.
Nastik. Pilt on illustratiivne. Foto: Ants Liigus

Ajaleht Lääne elu avaldas kirja, milles lugeja jutustab, kuidas ta kärnkonna mao surmavast haardest päästis.

Läänlanna sõnul märkas ta metsas jalutades järsku midagi väga ebatavalist. «Näen korraga suurt kärnkonna ja tema taga mingit jämedat läikivat nööri moodi moodustist. Nad olid üksteisele väga lähestikku, lausa nagu üks tervik,» kirjutab Lääne Elu.

Lugeja kirjelduse järgi oli madu haaranud ühe kärnkonna tagajala lõugade vahele ning üritanud teda parasjagu nahka pista. «Madu oli millegipärast kõht ülespidi, konn oli normaalses asendis. Mulle jäi mulje, et ta oma kolmel vabal jalal lohistas madu padrikust välja. Tundus, et ussil palju lootust polnud,» kirjutas naine.

Kirjutaja võttis konna kätte ning alustas päästeoperatsiooniga. «Uss oli konna tagajala kuni kehani alla kugistanud. Hakkasin tasa-tasa mao alumist lõuga konna küljest eemale tõmbama. Selgus, et oli nastik, valged kõrvad peas, ise peaaegu must,» kirjeldas ta. Naise hinnangul oli tegemist oma 80 cm pikkuse isendiga. «Konnast vabanedes puges madu kähku tihnikusse tagasi,» kirjeldab lugeja kohtumist.

Tuntud zoosemiootik ja armastatud loomasõber Aleksei Turovski sõnul on see aga absoluutselt lubamatu tegu. «Nastik on meie looduse, meie ökosüsteemide põline liik ja kiskja. Tema ju lillkapsast ei söö,» selgitas Turovski.

«Konn isegi ei ürita hüpates ennast nastiku eest päästa. Nad hakkavad kõndima ja karjuma ning see on on täiesti adekvaatne olukord, et konn nastikule jääb.»

Loomasõbra sõnul naine aga konna selle tegevusega kindlasti ei päästnud. «Ta sureb lihtsalt hiljem hirmsates piinades, sest kui konn juba nastiku hammaste vahel oli, tekitas ta sellega talle mitukümmend haava,» on Turovski kindel. «On väga võimalik, et ka nastiku lõuad on vigastatud ning see on looduse vastane pahategu,» lisas ekspert lõpetuseks.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles