Sisask: ma ei näe enda jaoks sobilikku parteid

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Sisask.
Siiri Sisask. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Laulja ja helilooja Siiri Sisask leiab, et üksikkandidaadina on tal kindlasti raske riigikokku pääseda, kuid vähemalt ei jää ta erakonna varju ja saab oma arvamust vabalt avaldada.

Sisaski sõnul sündis otsustas riigikokku kandideerida pärast seda, kui ta oli lugenud tagasisidet oma arvamusartiklile, mis ilmus 14. detsembril Postimees.ee´s. Sisaski sõnul oli kommenteerijate hulgas nii neid, kes tema mõtteid toetasid kui ka neid, kes soovitasid tal oma teravate väljaütlemistega ettevaatlik olla, kui naine ei soovi oma kuulajaskonnast laulja ja heliloojana ilma jääda.

«See pani mind mõtlema, et meil tegelikult ikkagi ei ole sõnavabadust, kuigi arvame, et on,» tõdes Sisask. Tema sõnul pelgavad inimesed oma arvamust kõva häälega välja öelda, sest nad kardavad oma töökoha ja maine pärast. «Ja see on kahetsusväärne. Me saame hakata probleeme lahendama alles siis, kui räägime asjadest nii, nagu nad tegelikult on,» nentis laulja.

Sisaski sõnul on mitmed erakonnad kutsunud teda aastate jooksul endaga liituma, kuid naise sõnul ei näe ta enda jaoks sobilikku parteid. Ka rohelised kutsusid teda enda nimekirjas parteituna kandideerima, kuid Sisask keeldus, leides, et rohelised pole viimase nelja aasta jooksul millegagi peale skandaalide silma paistnud.

Sisask märkis, et üksikkandidaadina on tal kindlasti palju raskem riigikokku pääseda ja ta peab selle nimel mitu korda rohkem tööd tegema ja vaeva nägema, kuid vähemalt saab ta oma valijale otse silma vaadata ja erakond ei saa teda keelata oma arvamust avaldamast. Sisask on kindel, et ka üksikul häälel on nii riigikogu saalis kui ka komisjonides suur kaal.

Kui Sisask peaks tõesti üksikkandidaadina riigikokku pääsema, võtab ta enda südameasjaks sotsiaal- ja haridusvaldkonna põletavamad küsimused, eesotsas erinevate toetuste ja hüvitiste tõstmisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles