Allikmaa eitas plaani Eesti Kultuurkapitali juhiks kandideerida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Allikmaa
Margus Allikmaa Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) juhatuse esimees Margus Allikmaa lükkas ümber avalikkuses levivad kuuldused, nagu kavatseks ta Eesti Kultuurkapitali (kulka) uueks juhiks kandideerida.

«Ma arvan, et see ei ole üldse uudisväärtusega asi täna. Ja ei saagi olema kunagi,» ütles Allikmaa täna BNS-ile kuulujutte kommenteerides.

«Ma ütlesin seda ministeeriumis ühel korral ja sealt see hakkas oma elu elama,» selgitas Allikmaa taolise info vallapääsemise tagamaid. «Mul ei olnud selle lausega muud, kui ma võtsin kokku olukorra ja mingisuguseid võimalikke märksõnasid sellest, et minu tööleping lõppeb, kultuurkapital mind huvitab, aga see on ka kõik,» selgitas ERRi praegune juht.

Allikmaa viitas ka sellele, et tema viieaastane tööleping ERRi eesotsas saab läbi alles aasta pärast, kultuurkapitalile hakatakse uut juhatajat otsima aga juba sel suvel. Ta ei pidanud tõenäoliseks, et ta katkestaks oma praeguse töölepingu varem, et kulka juhiks kandideerida.

«Selleks peab väga hea põhjus olema sel juhul. Kultuurkapital ei ole nii hea põhjus, kahjuks,» märkis Allikmaa.

ERRi juht tunnistas, et ei ole ka seda veel otsustanud, kas ta võiks kandideerida uuesti rahvusringhäälingu juhatuse esimeheks. «Ühelt poolt ju on verevahetus loomulik, ma ise toetan seda põhimõtet, et üle kümne aasta üks inimene ühe koha peal ei tohiks olla,» rääkis Allikmaa. «Aga ma ilmselt valetaksin, kui ma ütleksin, et jah, ma olen sada protsenti otsustanud, et ma igal juhul edasi ei kandideeri. Seadus võimaldab kandideerida. Selles mõttes on kõik ikka väga lahtine praegu,» lisas ta.

Allikmaa möönis, et tema otsus kandideerida sõltub teatavas osas ka sellest, milliseks kujuneb ERRi edasine eelarve ja tema kui juhi võimalused töötajaid motiveerida.

Kultuurkapitali kommunikatsioonispetsialist Piret Maiberg ütles teisipäeval BNS-ile, et kulka nõukogu otsustas oma 17. mai koosolekul korraldada uue juhi leidmiseks suvel konkursi. «Nõukogu sätestab konkursi täpsed tingimused oma 28. juuni koosolekul, ja juuni lõpus kuulutatakse konkurss ka välja,» selgitas Maiberg. Uus juht peaks selguma augusti lõpuks. Kulka praeguse juhataja Olavi Laido ametiaeg lõpeb 31. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles