Rõõmusõnum saarerahvale: veeteede amet lubab hiidlastel ja saarlastel üle mere köit vedada (2)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv pilt.
Illustreeriv pilt. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Veeteede amet (VTA) otsustas anda rohelise tule juunis toimuvale kahe saare vahelisele köieveole.

VTA pressiesindaja Priit Põikliku sõnul on neil mõistagi väga hea meel, et merekultuuriaastal niivõrd tähelepanuväärne sündmus aset leiab. Amet lubab igati kaasa aidata ürituse õnnestumisele, kuid sealjuures paneb VTA korraldajatele südamele, et kõigi ohutus peab olema tagatud.

Niisiis otsustaski veeteede amet täna kooskõlastada 11. juunile planeeritud hiidlaste ja saarlaste köieveo Sõru ja Soela sadama vahel. Seda tingimusel, et korraldaja tagab ennekõike köieveo läbiviimisel osalejate, pealtvaatajate ja veeliikluse ohutuse. 

Samuti peab köievedu toimuma planeeritud ajal ja kindla ala piires ning korraldajad peavad ettevõtmise ajaks paigaldatus ankrupoid vahetult pärast ürituse lõppu ära koristama. Ühtlasi peavad korraldajad hiljemalt nädal varem teada andma köieveo algus- ja lõpuaja, et VTA teaks, mis ajaks tuleb piirkonnas veeliiklus ajutiselt sulgeda.

11. juuni õhtul kogunevad võistlusjanulised saarlased ja hiidlased kogunema vastavalt Soela ja Sõru sadamasse, et maha pidada üks tõsine jõukatsumine. Nimelt leiab siis aset kahe saare vaheline köievedu, mis näeb välja nii, et üle Soela väina veetakse kümnekilomeetrine köis.

Ürituse peakorraldaja Tanel Lips rääkis möödunud nädalal Postimehele, et esimene kilomeeter köit on valmis ja juba peagi katsetatakse, kuidas on seda tõmmata. «Ülejäänud köieosa on juba tellitud, nii et varsti läheb tõmbamiseks!» oli korraldaja positiivselt meelestatud.

Nagu ühele korralikule võistlusele kohane, jälgib saarte vahelist rammunäitamist ka kohtunik, kelleks on seekord Vormsi saare esindaja.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles