EKRE küsitles Jõksi vaidlusalustel siseteemadel (1)

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Jõks.
Allar Jõks. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu EKRE fraktsioon kohtus täna potentsiaalse presidendikandidaadi Allar Jõksiga ja tundis huvi tema arvamuste vastu konkreetsetel vaidlusalustel teemadel.

«Oli väga sümpaatne, tund aega kestev üksteisega poliitiline tutvumine,» ütles EKRE fraktsiooni esimees Martin Helme Postimehele.

«Põhjus, miks me nii Allar Jõksi kui järgmisel nädalal Jaak Jõerüüdiga kohtume, on selles, et meil endal on väga väike tõenäosus, et saadame oma kandidaadi riigikogu vooru,» lausus Helme. «Me otsime kompromisskandidaati, kes oleks riigikogus Reformierakonna vastaskandidaat,» sõnas ta.

«Kui aga presidendi valimine läheb valijakogusse, ei ole meil huvi toetada kedagi teist peale meie kandidaadi Mart Helme,» ütles Martin Helme, et seda rõhutati nii Jõksile kui öeldakse Jõerüüdile.

Helme sõnul arutleti täna Jõksiga konkreetsetel sisepoliitilistel teemadel. «Meil olid hästi kindlad küsimused, meid ei huvitanud ainult, mida ta peab presidendi rolliks või millisena kujutab ette oma presidentuuri, vaid rääkisime konkreetsetest eelnõudest. Näiteks piirileppe ratifitseerimise kohta: kas ta kinnitaks selle seaduse, milles meie hinnangul on põhiseaduslik vastuolu. Samuti haldusreformist; tema seisukohast, et kooseluseadust ei peaks panema rahvahääletusele. Juttu oli ka kahe tooli seadusest,» loetles Helme.

«Usun, et see oli mõlemale poolele kasulik üksteisega tutvumine poliitilises kontekstis.»

Kuna kohtumine Jaak Jõerüüdiga on ees järgmise nädala neljapäeval, siis erakond ei ütle veel oma arvamust välja.  «13. juunil fraktsiooni koosolekul otsustame, kas ja keda toetame. «Enne ei anna me lubadusi, kui saame neid täita,» sõnas Helme.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles