Sinilillekampaaniaga koguti ligi 82 000 eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval algab taas Sinilille kampaania.
Neljapäeval algab taas Sinilille kampaania. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Heategevuskampaaniaga «Anname au!» koguti tänavu annetusi ligi 82 000 euro eest.

Tänavu aprillis kolmandat korda toimunud heategevuskampaania «Anname au!» käigus koguti Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingule sinilille märkide ja käepaelte müügiga kokku ligi 82 000 euro ulatuses, teatas BNSile kampaania korraldaja.

«Meil on suur rõõm tõdeda, et Sinilille kampaaniast on kujunenud  igakevadine oodatud sündmus ja et veteranipäeva tähistamise traditsioon ühiskonnas on au sees. Nähes nii palju sinililli rahva rinnas ja positiivset vastukaja meie algatusele, saame uhkusega öelda, et meie rahvas hoolib veteranidest,» sõnas Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingu juhatuse esimees veebel Rasmus Penno.

Kampaaniast võttis osa üle 400 Naiskodukaitse vabatahtliku. Kampaania ajal korraldati ligi 60 temaatilist üritust üle Eesti ning lisaks korraldati üks üritus ka Brüsselis. Populaarne sinilillejooks toimus esimest korda peale Tallinna ka Tartus ja Brüsselis, kus veteranide auks jooksis kokku 650 inimest.

«Eriline tänu kuulub Eesti Naiskodukaitse esindajatele, kes viisid meie lilled ka kaugeimatesse Eestimaa paikadesse. Sinilill andis võimaluse ennast teostada ka suurel hulgal vabatahtlikel ja  vaimsete erivajadustega inimestel üle Eesti, vildist lillemärke valmistas ligi 140 erivajadusega inimest. Sügav kummardus kõigile, kes tunnustasid ja andsid au meie veteranidele – tänu teile saab nüüd teoks päris mitu heategu,» ütles veebel Penno.

Kampaaniaga kogutud annetused jagunevad tänavu mitme eesmärgi ja projekti vahel. Kampaania tulud suunatakse lisaks vigastatud veteranide spordi- ja õppetegevuse toetamisele näiteks ka MTÜ Peaasjad psühholoogilist nõustamist ja noorte  vaimse tervise edendamist, ühing Peaasjad nõustab aastas keskmiselt 500 inimest. Pärnu haigla taastusravi- ja heaolukeskusele soetatakse annetustega uus seade, mida ennekõike aitab kaasa trauma- ja operatsioonijärgsel taastusravis. Veel toetab ühing Eesti Füsioterapeutide Liitu amputatsioonijärgse füsioteraapia taastusravi spetsialistide koolitamisel.

Eelmisel aastal koguti heategevuskampaaniaga vigastatud veteranidele ja teistele taastusravikeskuse patsientidele vajaliku kõnniroboti ostuks kokku 100 235 eurot. Suurem osa sellest summast koguti sinilille märkide müügist, kokku osteti märke 50 000 ringis.

Eestis on ühtekokku 2800 meest ja naist, kes on alates 1995. aastast osalenud rahvusvahelistel sõjalistel operatsioonidel või kes on saanud vigastada teenistuses olles Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles