Kana- ja peekonipirukas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kana- ja peekonipirukas
Kana- ja peekonipirukas Foto: Jaan Heinmaa

8 sööjale
1 pakk soolast muretainast
3 viilutatud tomatit
300 g hakitud keedetud kanaliha
250 g suitsupeekonit
4 lahtiklopitud muna
1 sl hakitud peterselli
soola-pipart
piima pealemäärimiseks
 

Prae peekon ja haki peeneks. Prae tomativiile mõlemalt poolt minutike ning aseta ootele. Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Sega omavahel kana, peekon ja munad. Maitsesta täidist vajadusel soola-pipraga. Vooderda pirukavorm poole kogusega tainast (rulli see kahe küpsetuspaberilehe vahel plaadiks, tõsta vormi ja vajuta kinni), pintselda servad piimaga. Tõsta pool täidisest põhjale, lao sellele pooled tomativiilud ning tõsta peale teine pool täidisest ja seejärel uuesti tomatid. Rulli teine pool tainast katteks. Lõika üleliigne tainas ära, rulli uuesti ning lõika sellest noaga lehekujulised tükid. Kaunista nendega piruka kinni näpitud servi ja keskmist osa. Torka piruka sisse auk ja aseta 15 minutiks külmikusse. Küpseta u 35–40 minutit, kuni pirukas kuldne ja sisu pisut tahenenud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles