Agressiivne vares ründab Pelgulinna naistenõuandla juures inimesi (3)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiatussilt haigla juures.
Hoiatussilt haigla juures. Foto: Lugeja foto

Lääne-Tallinna keskhaigla seisab silmitsi esmapilgul jabura, ent tegelikult tõsise murega: kuidas taltsutada naistenõuandla ümber tiirutavat ja inimesi ründavat vihast varest, kes võib olla ohuks lapseootel naistele.

Pelgulinna naistenõuandla juures elutseb juba aastaid vares, kes muutub agressiivseks just kevaditi, mil ta peab oma poegade eest hoolitsema.

Viimastel aastatel on lind muutunud eriti agressiivseks ning hakanud möödujaid lisaks ehmatamisele ka ründama. «Eriti murelikuks teeb meid see, et maja juures liigub ka palju lapseootel naisi. On teada ka konkreetseid juhtumeid, kus vares on möödujatele viga teinud,» tõdes Lääne-Tallinna keskhaigla kommunikatsioonispetsialist Liisa Suba.

Haigla pani Pelgulinna naistenõuandla juurde välja hoiatava sildi, et möödujad teaksid varese suhtes ettevaatlikud olla. «Mõistame, et varesel on pojad sirgumas ja ta on nende suhtes ülikaitsev, kuid meie jaoks on mure tõsine, sest lind on tõepoolest muutunud ründavaks,» lausus Suba.

Suba sõnul oleks parim lahendus leida viis, kuidas haigla ja vares saaksid kõrvuti elada – selliselt, et vares ei häiriks naistenõuandla ja sünnitusmaja töötajaid ja patsiente ning vastupidi.

Haigla on varem nõu saamiseks pöördunud ka keskkonnaameti poole. «Igasugused head soovitused, kuidas murele lahendus leida, on väga teretulnud,» lisas Suba.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles