Reformierakond kinnitas valimisprogrammi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna üldkogu
Reformierakonna üldkogu Foto: Liis Treimann

Reformierakonna üldkogu kinnitas täna erakonna valimisprogrammi riigikogu valimisteks 2011 «Eesti Põhjamaade tiigriks! Võid kindel olla.».

Reformierakonna programmitöörühma liige ja justiitsminister Rein Lang ütles, et valimisprogramm on sündinud viisil, mis on omane demokraatlikule erakonnale - protsess on kestnud peaaegu aasta ja koostamisel on osalenud sajad erakonnaliikmed, paljud eksperdid ja laiem avalikkus.

«Need arutelud, millest meie programm võrsus, on olnud kirglikud ja põnevad,» ütles Lang.

Langi sõnul saatsid nad pärast iga programmipeatüki avalikustamist selle kommenteerimiseks erakonnavälistele kodanikeühendustele ja arvamusliidritele ning said saime üksjagu tagasisidet - laekus üle saja konkreetse täienduse- ja muudatusettepaneku.

Reformierakonna valimisprogramm algab preambuliga «Meie väärtused» ja need kaheksa lõiku annavad Langi sõnul aluse kogu järgnevale.

«Meie programmi läbiv ja keskne teema on majandus, sest ainult tugeval majandusel ja stabiilselt kasvul saab põhineda inimeste heaolu,» väitis Lang.

Lang lisas, et nad on oma programmi aastateks 2011 - 2015 koostanud riigi eelarvevõimalusi silmas pidades ja rahanduslikult konservatiivselt.

«Need on meie ideed, mida ma tahame ellu viia ja mille eest me seisame nii endale partnereid valides kui nende partneritega valitsedes,» lubas Lang.

Langi sõnul ei ole Reformierakond kunagi pannud oma valimislubadusi pärast valimisi riiulisse tolmama ja erinevalt mitmest teisest lubajast on nad oma lubadused ka ellu viinud.

Reformierakonna valimisprogramm 6. märtsil toimuvateks riigikogu valimisteks on nähtav www.reform.ee/programm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles