ERR.ee: USA minister loodab viisavabadust juba tänavu

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ja Eesti viisavabaduse memorandumi allkirjastamine, pildil on siseminister Jüri Pihl ja Ühendriikide sisejulgeoleku minister Michael Chertoff.
USA ja Eesti viisavabaduse memorandumi allkirjastamine, pildil on siseminister Jüri Pihl ja Ühendriikide sisejulgeoleku minister Michael Chertoff. Foto: Mihkel Maripuu

USA siseriikliku julgeoleku minister Michael Chertoffi avaldas lootust, et viisavabadus jõustub Eesti kodanikele käesoleval aastal, teatasid

ERR Uudised

.

«Meil on väga lootusrikas ja optimistlik nägemus, et saame eestlasi oma viisavabadusprogrammis tervitada sel aastal ja enne kui aasta on läbi näeme esimesi eestlasi USAsse tulemas ilma viisadeta,» vahendas «Aktuaalne kaamera» Chertoffi sõnu.

Optimismiks on alust, kuna eile sai allkirjad ka viimane kahepoolne lepe, mida USA viisanõude tühistamise eel soovis - leping koostööks võitlemises tõsise kuritegevusega.

«Aktuaalne kaamera» küsis minister Chrtoffilt, et kas on veel siiski võimalik, et näiteks Kongress eesti viisavabaduslootustele lähitulevikus ikkagi kriipsu peale tõmbab.

«Alati, kui minult küsitakse, kas miski on võimalik, on see ohtlik küsimus, kuid ütlen seda, et ma ei näe mingit põhjendatud võimalust selles faasis, et see programm rööbastelt aetaks,» vastas ta.

Justiitsminister Rein Langi sõnul on viisavabaduse alal edasine nüüd USA võimude kätes.

Samas hoiatas siseminister Jüri Pihl, et kui viisavabadus saabub, ei tähenda see siiski seda, et iga Eesti kodaniku ees on Ameerika valla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles