Tugev tuul andis päästjatele tublisti tööd

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuul teeb Tartus ja Tartumaal pahandust.
Tuul teeb Tartus ja Tartumaal pahandust. Foto: Sille Annuk

Päästeameti teatel sõitsid päästjad möödunud ööpäeva jooksul 322 korral tugevast tuulest põhjustatud sündmustele. 

Põhiliselt eemaldasid päästjad sõiduteedele ja elektriliinidele langenud puid. Inimesed kannatada ei saanud.

Tugev tuul möllas eile üle kogu Eesti ning jättis tuhanded kodud vooluta. Öö ja eilse päeva jooksul taastati elektrivarustus taastatud 26 523 kliendil.

Kõige rohkem oli elektrita majapidamisi Võru-, Põlva-, Valga-, Tartu-, ja Pärnumaal. «Enamus ulatuslikke rikkeid loodame kõrvaldada ja suuremale osale klientidele vooluühenduse taastada tänase päeva jooksul,» hindas töid Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Aivar Sõõru.

«Mõistame, et voolu kadumine põhjustab palju ebamugavust ja teeme parima, et elekter võimalikult kiiresti tagasi tuua,» lisas ta. Täna hommikul on elektrita umbes 5000 majapidamist.

Üle Eesti on kokku rikkeid kõrvaldamas 59 Elektrilevi ja elektriehitusettevõtete rikkemeeskonda.

Kõik tormist põhjustatud rikked on kõrvaldatud või saavad täna kõrvaldatud kuues maakonnas. Kõik teadaolevad rikked on kõrvaldatud Saaremaal ja Hiiumaal. Lähiajal kõrvaldatakse viimased rikked ka Harjumaal, Raplamaal, Lääne-Virumaal ja Viljandimaal.

Täna nii tugevat tuult oodata ei ole - puhub edela- ja läänetuul 5 kuni 11, saartel ja rannikul puhanguti kuni 15 m/s. Õhtupoolikul Mandri-Eestis tuul nõrgeneb.

Sooja tuleb kuni 23 kraadi.

Loe lisaks ja vaata lugejate tormipilte:
Fotod: tugev tuul jättis tuhanded kodud elektrita

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles