Hanno Tomberg: Kanal 2 juht näitas demagoogia meistriklassi

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Tomberg.
Hanno Tomberg. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Süüdistades tänases Postimehes rahvusringhäälingut lastesaadete osas võetud kohustuste täitmata jätmises, näitas Kanal 2 peadirektor Urmas Oru demagoogia meistriklassi, leiab Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) juhatuse liige Hanno Tomberg.

«Kuigi ERRi arengukavas 2011–2014 lubatakse ETV1s  lasteprogrammi (lavastused, anima- ja mängufilmid) näitamist iga argipäeva õhtul, siis tegelikult on selle asemel kommertskanalitele omane seriaalivöönd ja meelelahutuslik infomagasin,» kirjutas Urmas Oru oma arvamusartiklis.

«Kahjuks pean möönma, et Urmas Oru on ERRi arengukavas ja 2011. aasta eelarves sisalduvat informatsiooni meelevaldselt tõlgendanud. Rahvusringhääling teavitas avalikkust juba 2010. aasta suvel otsusest suunata lastesaated ETV2 programmi, kuna see telekanal on ETV1ga võrdselt kättesaadav digilevis,» ütles Tomberg Oru kriitikale vastuseks.

Ta nentis, et ETV kahe kanali eetris on argipäevadel kokku 2 tundi ja 40 minutit ning nädalavahetusel ligi 4 tundi lastesaateid, mis on üks suuremaid näitajaid Euroopas.

Urmas Oru tõstatas ka küsimuse ERRi rahastamisest: «Küll on aga ilmselt vaja, et keegi peale ERRi enda tõekomisjoni ei annaks hinnangut sellele, et riigi eelarvest tulevale enam kui 25 miljonile eurole (üle 380 miljoni krooni) lisandub ligi kolm miljonit eurot (ligi 50 miljonit krooni ), sh uudistetoimetusele (!), muudest allikatest tulevat raha.»

Tomberg selgitas, et uudistetoimetuse omatulu 2011. aastal on eelarve järgi planeeritud 42 693 eurot (668 000 krooni), mille moodustab rahvusvaheline uudismaterjali müük. Rahvusringhäälingu omatuludest moodustab lõviosa ehk 2,7 miljonit eurot (43 miljonit krooni) tehnika- ja üürituludest teenitav summa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles