Politsei otsib Tartus kadunud 44-aastast Janek-Romani

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek-Roman
Janek-Roman Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Politsei palub avalikkuse kaasabi selgitamaks 44-aastase Janek-Romani asukohta, keda pole pärast 17. juunit nähtud.

Janek-Romani tuttavad nägid meest viimati 17. juunil. Mõned päevad hiljem, 20. juunil, oli tal kokku lepitud kohtumine erihoolekandeasutuses, kuhu mees aga ei ilmunud. Pärast seda ei ole mehega õnnestunud kontakti saada, tema telefon on välja lülitatud ning võimalik liikumissuund teadmata.

Janek-Roman ei pruugi ümbritsevat adekvaatselt tajuda, mistõttu on alust arvata, et tema elu võib olla ohus. Samuti ei ole tal teadaolevalt kaasas raha. Kui Tartus orienteerumisega saab ta hakkama, siis ümbruskond väljaspool Tartut on talle tundmatu. Mehega kokkupuutunud isikute sõnul on ta kangekaelne ega ole aldis võõrastelt abi vastu võtma. 

Mehe kirjeldus on edastatud politseipatrullidele, kes otsivad teda nii linnas kui ka Tartu maakonnas. Kontrollitud on mehe ja tema lähedaste elukohti Tartus Mõisavahe ja Jaama tänaval, kuid Janek-Roman pole pärast 17. juunit seal viibinud, samuti ei viibi ta Tartu raviasutustes. Politsei on rääkinud ka mehe naabrite ning ümbruskonnas elavate inimestega, kellega Janek-Roman võis oma plaanide kohta infot jagada, kuid seni  on mehe võimalik teekond teadmata.

Janek-Roman on 168 cm pikk, keskmise kehaehitusega ja kaalub umbes 70 kg. Tal on pruunikad juuksed ning tal võivad olla vuntsid. Liikudes hoiab mees selga pisut kühmus ja õlad ettepoole. Võimalik, et ta kannab prille, kuna ilma nendeta on tema nägemine väga halb. Tal võib seljas olla valge triiksärk ning jalas pikad püksid ja kingad.

Kõigil, kes on Janek-Romani pärast 17. juunit näinud, palutakse sellest teada anda hädaabinumbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles