Valitsus toetas tööautode erasõitudeks kasutamise lihtsustamist (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiauto. Pilt on illustratiivne.
Ametiauto. Pilt on illustratiivne. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Valitsus toetas teisipäevasel kabinetiistungil rahandusministeerium ettepanekut, mis lihtsustab tööautode erasõitudeks kasutamise maksustamist ja vähendab ettevõtjaile seni kehtinud bürokraatiat.

Valitsus andis nõusoleku asuda välja töötama vajalikku seaduseelnõu.

Praegu kehtiva korra järgi on erisoodustus tööauto kasutamise eest erasõitudeks 256 eurot kuus ehk 169,60 eurot tulu- ja sotsiaalmaksu, sõltumata auto võimsusest. Kabineti nõupidamisel valitsusele esitatud ettepaneku järgi asendatakse erisoodustuse fikseeritud piirmäär aga just sõiduki võimsusest sõltuva arvestusega ja ühe kilovati erisoodustus oleks 1,96 eurot. See tähendaks, et näiteks 100 kilovatise võimsusega auto puhul oleks erisoodustus 196 eurot, millelt tulu- ja sotsiaalmaks oleksid kokku 130 eurot.

Ettepaneku järgi oleks maksukohustus praeguse määraga võrreldes madalam keskmise ja väiksema võimsusega autode puhul, mida on umbes 70 protsendi ettevõtete sõidukitest. Autode puhul, mis on vanemad kui viis aastat, on erisoodustus aga 75 protsenti täismäärast, et arvestada selle turuhinna langusega.

Muuhulgas soovib ministeerium oma ettepanekutes loobuda segakasutusega autode puhul aeganõudvate sõidupäevikute kasutamisest. Üksnes ettevõtluses kasutatavate sõiduautode puhul oleks sõidupäeviku kasutamine aga endiselt kohustuslik.

Lisaks soovitatakse vaid töösõitudeks kasutatavatele autodele paigaldada ka erimärgistus – näiteks kleebis.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles