Sinepisai

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinepisai
Sinepisai Foto: Jaan Heinmaa

1 pätsike

2,5 dl käesooja vett
2 sl sulatatud võid
3 tl sinepipulbrit (karbis inglise toode)
2 sl täisterasinepit
½ tl kollajuurt
½ tl soola
7,5–8 dl nisujahu
2 tl kuivpärmi
määrimiseks 1 lahtiklopitud muna ja 2 sl sinepiseemneid
 

Kui kasutad värsket pärmi, sulata see vees, lisa või ning täisterasinep. Lisa jahuga segatud pärm ning maitseained ning sõtku tainaks. Lase tunnikene soojas kohas toidukile all kerkida. Sõtku uuesti läbi ja vormi ümaraks pätsiks. Pane õliga määritud päts küpsetusplaadil toidukile alla kahekordseks kerkima, lõika siis terava noaga paar sälku pätsisse, määri pealt munaga ja puista üle seemnetega. Küpseta 200 kraadises eelkuumutatud ahjus u 30 minutit või kuni pätsike pealt kuldne ja krõbe. Pritsi jällegi enne saia ahju asetamist ja korra küpsemise vahepeal ahju veega. Lase küpsel saial restil pooltund jahtuda ja lõika mahlane viilakas prooviks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles