1 pätsike
2,5 dl käesooja vett
2 sl sulatatud võid
3 tl sinepipulbrit (karbis inglise toode)
2 sl täisterasinepit
½ tl kollajuurt
½ tl soola
7,5–8 dl nisujahu
2 tl kuivpärmi
määrimiseks 1 lahtiklopitud muna ja 2 sl sinepiseemneid
1 pätsike
2,5 dl käesooja vett
2 sl sulatatud võid
3 tl sinepipulbrit (karbis inglise toode)
2 sl täisterasinepit
½ tl kollajuurt
½ tl soola
7,5–8 dl nisujahu
2 tl kuivpärmi
määrimiseks 1 lahtiklopitud muna ja 2 sl sinepiseemneid
Kui kasutad värsket pärmi, sulata see vees, lisa või ning täisterasinep. Lisa jahuga segatud pärm ning maitseained ning sõtku tainaks. Lase tunnikene soojas kohas toidukile all kerkida. Sõtku uuesti läbi ja vormi ümaraks pätsiks. Pane õliga määritud päts küpsetusplaadil toidukile alla kahekordseks kerkima, lõika siis terava noaga paar sälku pätsisse, määri pealt munaga ja puista üle seemnetega. Küpseta 200 kraadises eelkuumutatud ahjus u 30 minutit või kuni pätsike pealt kuldne ja krõbe. Pritsi jällegi enne saia ahju asetamist ja korra küpsemise vahepeal ahju veega. Lase küpsel saial restil pooltund jahtuda ja lõika mahlane viilakas prooviks.