Krõbepõhjaga libanapooleon

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krõbepõhjaga libanapooleon
Krõbepõhjaga libanapooleon Foto: Jaan Heinmaa

umbes 300 g lehttainast, lõika sellest koogivormist 1 cm võrra suurem ratas (kui ostad 500 g paki, lõika ülejäänud tainas ribadeks, määri munaga, puista üle kaneelisuhkruga, küpseta snäkiks)
1 sl piima määrimiseks
2 munakollast + ½ dl suhkrut
300 ml vahukoort
200–250 g valget šokolaadi (sulata see vesivanni kohal eraldi kastrulis)
3 tl želatiinipulbrit või samavõrra želatiinilehti (paki peal on kirjas, mitu tükki vastab pulbrimahule)
soovi korral pealemäärimiseks 1,5 dl hapukoort, 1 sl tuhksuhkrut ja 2 sl toorjuustu
 

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Aseta tainaratas küpsetuspaberi lehega kaetud ahjuplaadile, määri pealt piimaga ja küpseta 15–20 minutit, kuni see on krõbe ja kerkinud. Jahuta ketas täielikult ning aseta siis lahtikäiva koogivormi põhjale. Vajuta kätega tihedaks põhjaks. Klopi munakollased ja suhkur kuuma vesivanni kohal ühtlaseks. Kuumuta 5 minuti jagu, nii et segu kuum (u 70 kraadi). Lisa paar supilusikatäit koort ning seejärel sulašokolaad. Sega ühtlaseks (ära ehmu, kui moodustub tihe “pasta”, see vedeldub kohe želatiinisegu lisades) ning eemalda tulelt.

Valmista väheses vees ette želatiin ja sega šokolaadipasta hulka. Seejärel ühenda vahustatud koor ning želatiiniga šokolaad. Kalla täidis lehttainale koogivormis. Kata kilega ja lase vähemalt kolm tundi külmikus tarretuda. Soovi korral kata kook enne serveerimist hapukoorekreemiga. Punased sõstrad (külmutatud) või ka jõhvikad mekivad lisaks suurepäraselt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles