Läänemaal plaanivad kolm valda ühinemist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plaanitava ühendvalla kaart Noarootsi vallavalitsuse Facebooki lehel.
Plaanitava ühendvalla kaart Noarootsi vallavalitsuse Facebooki lehel. Foto: facebook.com

Noarootsi vallavanem Aivar Kroon ja Nõva vallavanem Enn Laansoo on pöördunud Noarootsi, Nõva ja Oru volikogu poole ettepanekuga arutada kolme valla ühinemist üheks Rannarootsi vallaks.

Kroon ja Laansoo kirjutavad pöördumises, et igapäevane praktiline elu tuletab valdade ühinemise vajadust ikka ja jälle meelde, sest väikestel valdadel on järjest keerulisem täita neile pandud ülesandeid ning tagada finantsiline suutlikkus, kirjutab Lääne Elu.

Vallavanemad rõhutasid oma pöördumises, et tegu on nende kodanikualgatuse korras tehtud mõtteavalduse, mitte valdade ametliku seisukohaga.

Vallavanemate visiooni kohaselt võiks Rannarootsi vallas olla kolm osavalda, mille piirid kattuksid praeguste vallapiiridega ja kui kõik sujub, võiksid vallad ühineda aastal 2013.

Esimesena arutas ühinemist neljapäeval istungit pidanud Noarootsi volikogu, kes vaatamata emotsiooniderohkele arutelule ühinemiskomisjoni ei loonud, kuid volikogu esimees Rein Vatku ütles, et terve mõistus on ühinemise poolt.

Nõva vallavolikogu istung on 4. veebruaril, Orul samuti veebruari alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles