Rõivas: Prantsusmaal toimepandud rünnak oli jõhker ja argpükslik kuritegu (5)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: Margus Ansu

Peaminister Taavi Rõivas avaldas hukkunute lähedastele ja prantsuse rahvale kaastunnet seoses eile hilisõhtul Nice’is toimunud rünnakuga.

«Eile tähistasid prantslased oma rahvuspüha - nautisid vabadust, võrdsust ja vendlust üle kogu riigi, sealhulgas Nice’is,» ütles Rõivas. «Toimepandud rünnak oli süütute ja rahumeelsete inimeste vastu suunatud jõhker ja argpükslik kuritegu Prantsusmaa pidupäeval.» 

«Eesti inimesed on mõtetes koos prantsuse rahvaga ja kõigi kannatanute lähedastega. Me ei tohi alistuda terroristidele ja peame hoidma kõrgel neid euroopalikke väärtusi, mille vastu see rünnak suunatud oli,» rõhutas Rõivas.

Peaminister soovis kiiret paranemist kõigile vigastatutele ning kutsus üles kõiki Nice’s viibivaid eestlasi võtma ühendust välisministeeriumiga ööpäevaringsel valvetelefonil +372 6377 000

Kella 2 paiku öösel kirjutas Rõivas Twitteris, et on süütute inimeste ründamisest vapustatud ja tema mõtted on prantslastega. Samasisulise avalduse tegi ka Soome peaminister Juha Sippilä.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles