Ilmateenistus andis Läänemerele esimese taseme hoiatuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormine meri.
Tormine meri. Foto: Arvet Mägi

Ilmateenistus andis Läänemerel seilavatele alustele esimese taseme hoiatuse, kuna tuulekiirus küündib seal kohati 18 meetrini sekundis.

Läänemerel kujundab ilma aktiivne madalrõhkkond, mis liigub Lõuna-Soomest põhja suunas. Ilmateenistus hoiatab Läänemere põhjaosas, Väinamerel ning Liivi lahe põhjaosas puhuva lääne- ja edelatuule eest, mis võib puhanguti ulatuda 15, pärastlõunal aga koguni 18 meetrini sekundis. Lainekõrgus on 1-2,5 meetrit.

Soome lahel puhub lääne- ja edelatuul puhanguti 15-18 m/s. Lainekõrgus on 1-2,5 meetrit.

Läänemere põhjaosas, Väinamerel ja Liivi lahe põhjaosas puhub laupäeva hommikul lääne- ja loodetuul puhanguti 18 m/s. Keskpäeval on lääne- ja edelatuule kiirus 7-12, puhanguti 15 m/s, pärastlõunal aga kuni 18 m/s. Pühapäeva öösel on edelatuule kiirus 6-11, puhanguti 14 m/s. Lainekõrgus on 1,5-2,5 meetrit. Sajab hoovihma ja nähtavus on mõõdukast heani.

Soome lahtel tugevneb lääne- ja edelatuul 9-14, puhanguti 18 m/s. Pühapäeva öösel puhub edelatuul 6-11, puhanguti 14 m/s. Lainekõrgus on 1,5-2,5 meetrit. Sajab hoovihma ja nähtavus on mõõdukast heani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles