Pevkur: Nice'i terrorirünnak avas tumeda lehekülje Eesti ajaloos (1)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur.
Hanno Pevkur. Foto: Jaanus Lensment

ISISe vastase globaalse koalitsiooni kohtumisel Washingtonis Eestit esindanud siseminister Hanno Pevkuri sõnul avas Nice'is toimunud terrorirünnak tumeda lehekülje Eesti ajaloos. 

«Kaks peret kaotasid ilma igasuguse põhjuseta oma lähedased ja mitmed said vigastada. Sellistel argpükslikel rünnakutel süütutele inimeludele ja hirmu külvamisel puudub igasugune õigustus» märkis siseminister.

«ISISe vastase ülemaailmse koalitsiooni eesmärk on ühendada jõud terrorivastases võitluses. Peame paremini jagama olemasolevat informatsiooni, tegutsema koordineeritult, võitlema radikaliseerumisega ja tegema kõik selleks, et välja juurida terroristide tegevus maailmas,» lisas Pevkur.

Siseministri sõnul panustab ka Eesti  üha enam terrorismivastasesse võitlusesse rahvusvahelisel tasemel.

«Hea koostöö on meie hinnangul kriitilise tähtsusega ja ühe näitena selle parandamiseks korraldame sel aastal Tallinnas Euroopa suurima kiirreageerimisüksuste ühisõppuse ATHOS 2016. Kokkuvõtvalt peame olema senisest efektiivsemad, paindlikumad ja koostöövalmimad, et võidelda terrorismiga kogu maailmas,» rõhutas Pevkur oma sõnavõtus.

ISISe- vastase ülemaailmse koalitsiooni ministrite kohtumine toimus USA välisministeeriumi eestvedamisel Washingtonis 20-21. juulil ning seal osales 46 riiki. 

Osalejate ühine eesmärk on võidelda terroriorganisatsiooniga ISIS, et lõpetada süütute inimeste hukkumine terrorirünnakutes.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles