Padar nõuab maanteeameti kärpekava muutmist: Aas peab olukorda ohjama (1)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Parlamendi maaelukomisjoni esimees, sotsiaaldemokraat Ivari Padar leiab, et maanteeamet ei tohi teenuste regionaalset kättesaadavust piirata ja praegune kärpekava tuleb ümber teha.

Padar ütles pärast muudatuste arutamiseks kokku kutsutud maaelukomisjoni erakorralist istungit, et riigireformiga peab algust tegema läbimõeldult. «Tänasel maaelukomisjoni istungil ei kuulnud ma ühtegi selget argumenti, miks peaks sõidueksami tegemiseks tulevikus Võrust Tartusse või Narvast Rakverre sõitma,» ütles ta erakonna teatel.

Ta pidas oluliseks, et erinevate ametite üksiktegevused ei takistaks riigireformi õnnestumist. «Riigihalduse minister Arto Aas on pandud riigireformi eest vastutama, temal tuleb olukorda ka ohjata,» märkis ta.

Padari sõnul on töökohtade säilitamine maapiirkondades koalitsiooni kokkulepe ja prioriteet ning järelikult peavad ministeeriumid tegema selle nimel koostööd. «Me kõik oleme huvitatud riigireformi õnnestumisest. Seetõttu ei saa lubatavaks pidada, et iga ministeeriumi allasutus teostab reformi oma äranägemise järgi, näha tuleb üldisemat pilti,» ütles ta.

Maanteeamet teatas juuli alguses, et käivitab oktoobris tsentraalse eksamikeskuse, mis tähendab, et A- ja B-kategooria sõidueksamit saab ülejärgmisest aastast senise 17 teenindusbüroo asemel teha kuues linnas. Kriitikat pälvinud muudatusi põhjendas amet sooviga tõsta eksamineerimise kvaliteeti, ühtlustada ootejärjekordi ja vähendada korruptsiooniriski.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles