Coca-Cola autojuht huligaanitses Pärnu maanteel

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coca-Cola veok.
Coca-Cola veok. Foto: Reuters / Scanpix

Coca-Cola Eesti esinduse autojuht häiris pühapäeval Tallinna lähedal Pärnu maanteel kaasliiklejaid, kui sõelus kaherealisel teel 110-kilomeetrise tunnikiirusega sõitnud autode vahel. Ettevõte lubab töötaja saata lisakoolitusele.

Tervise Arengu instituudi direktor Maris Jesse võttis eile sotsiaalmeedias sõna Coca-Cola autojuhi suunal, kes häiris kaasliiklejaid maanteel manöövreid tehes.

«Tahan anda sõbraliku karjäärisoovituse Coca-Cola tublile töötajale, kes sõidab punase väiksemat sorti firmakirjadega autoga, mille registreerimisnumber on XXX (muudetud – toim). Sulle ilmselgelt meeldib kiire autosõit ja oled suurel kiirusel manöövrite tegemisel üsna osav,» kirjutas Jesse ja lisas, et seda said kogeda päris paljud kaasliiklejad, kes pühapäeva õhtul kella 23 paiku Pärnu maanteed pidi Tallinnale lähenesid.

«Sinul oli vajadus oma manööverdamise kirge ja osavust näidata ja kahe 110–115 tunnikiirusega sõitva tiheda autorea vahel ridu vahetades ennast edasi pressida, sundides teisi autosid otsasõidu vältimiseks ka pidurdama,» kirjeldas Jesse.

Naine lisas, et ta soovitab sel juhil kaaluda hoopis päästeametisse, kiirabisse või politseisse operatiivtööle minekut. Neis ametites saab kiiresti sõita asja pärast, teisi liiklejaid hoiatavad sireen ja vilkurid ning kui on töiselt väga kiire, siis peavad teised teelt kõrvale tõmbama, selgitas ta. «Sinu juhiosavus saaks meie kõigi hüvanguks rakendatud. Praeguses ametis ja tänase ametiautoga oled liikluses teistele ohuks,» kirjutas Jesse.

Coca-Cola HBC Eesti avalike suhete juht Nele Normak ütles, et ettevõte palub kaasliiklejatelt vabandust, kelle turvatunnet ja normaalset liikluskultuuri häiris üleeile hilisõhtul Pärnu-Tallinn maanteel ärevat liiklusstiili harrastanud Coca-Cola reklaamkirjadega auto.

«Autot juhtinud töötajaga on tõsiselt vesteldud, temalt on võetud seletuskiri ja suunatud ettevõttesisesele lisakoolitusele. Töötaja on oma veast aru saanud ja kahetseb juhtunut ning on lubanud olla edaspidi vastutustundlik kaasliikleja,» kinnitas Normak.

Normak lisas, et kolm aastat tagasi juurutas AS Coca-Cola HBC Eesti oma ettevõttes vastutustundliku ja keskkonda säästva liikleja programmi, mis pöörab suurt rõhku autojuhi juhtimisstiilile ja õigetele ning keskkonnasäästlikele sõiduvõtetele. Selle programmi on Normaki sõnul läbinud kõik ettevõtte autopargi kasutajad ja nad läbivad regulaarselt täienduskoolitusi, et olla eeskujulik liikleja meie liikluskultuuris.

Coca-Cola võttis ühendust ka kaasliiklejaga ja kinnitas, et ettevõte ei pea kirjeldatud liiklemist kuidagi normaalseks. «Aitäh Coca-Colale ja turvalist ning vastutustundlikku liiklemist ja üksteisest hoolimist meile kõigile!» tänas Jesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles