Eesti eesmärgiks on julgeolekualase põhifookusega ühine mereseirekeskus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine Läänemeri.
Talvine Läänemeri. Foto: Malle Elvet

Tänasel riigikogu riigikaitsekomisjoni istungil osutasid ministrid Jaak Aaviksoo ja Marko Pomerants, et Eesti eesmärk on luua julgeolekualase põhifookusega ühine mereseirekeskus.

Riigikogu riigikaitsekomisjon kuulas oma tänasel istungil ära kaitseminister Jaak Aaviksoo ja siseminister Marko Pomerantsi, kes andsid ülevaate kahe ministeeriumi koostööst riigisisese mereseise arendamisel, vahendas riigikogu pressiesindaja.

Komisjon võttis teadmiseks ministrite lubaduse, mille kohaselt luuakse vajalik võimekus mereseire-alase informatsiooni ametkondadevaheliseks vahetamiseks 2011. aasta teisel poolaastal.

Ministrid osutasid samuti, et Eesti eesmärk on luua julgeolekualase põhifookusega ühine mereseirekeskus, mis täidab nii tänaseid piirivalve operatiivinformatsiooni- ja mereseirekeskuse kui mereväe operatsioonikeskuse ülesandeid ning kus töötaksid nii piirivalve kui kaitseväe esindajad.

Riigikaitsekomisjon arutas sama teemat ka oma möödunud aasta 14. detsembri istungil, kus tõdeti, et koostöö erinevate ametkondade vahel ühise mereseire korraldamiseks vajab tõsisemat tähelepanu ning arendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles