Välisministeeriumi asekantsler sõidab vangide leppe asjus Indiasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti laevakaitsjad Indias.
Eesti laevakaitsjad Indias. Foto: Tairo Lutter

Välisministeeriumi juriidiliste ja konsulaarküsimuste asekantsler Annely Kolk alustab eeloleval esmaspäeval visiiti Indiasse – Eesti on teatanud Indiale, et on valmis visiidi ajal allkirjastama vangide üleandmise kokkuleppe.

Esmaspäeval algava visiidi plaanis on kohtumised India välis- ja siseministeeriumi esindajatega ning Tamil Nadu osariigi ametivõimudega, teatas BNSile välisministeerium. Kolk saab kohtumiste käigus ülevaate Indias kinnipeetud Eesti laevakaitsjate kaasuse hetkeseisust ja väljavaadetest.

Ka on kohtumistel kavas konsultatsioonid seoses India ja Eesti vahelise karistatud isikute üleandmise lepinguga. Eesti on teavitanud India ametivõime, et on valmis asekantsleri visiidi ajal allkirjastama Indiaga vangide üleandmise kokkuleppe, kuid Eesti New Delhi saatkonna andmetel ei ole India ametivõimud lepingu allkirjastamiseks vajalike siseriiklike protseduuridega veel valmis saanud.

Välisministeeriumi pressiesindaja sõnul on Kolk valmis vajadusel visiiti pikendama, kui peaks selguma, et India jõuab protseduuridega valmis. Praeguste kavade kohaselt kestab visiit nädala.

Kolk külastab ka Chennai vanglas viibivaid Eesti kodanikke.

Valitsus kiitis vangide üleandmise kokkuleppe eelnõu heaks 7. juulil.

Kui India ei jõua oma protseduuridega augusti alguseks valmis, võib leping allkirjad saada hiljem Indias Eesti suursaadiku osavõtul või muude kahepoolsete kohtumiste raames.

Praegu on 14 Eesti laevakaitsjat edasi kaevanud neile jaanuaris mõistetud viieaastase vanglakaristuse. Samas näeb vangide üleandmise leping ette, et nende kohtuotsus peab olema jõustunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles