India lubas vangide leppe asjus kiiret edasiminekut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevakaitsjad.
Laevakaitsjad. Foto: Tairo Lutter / Postimees

India siseministeeriumi kõrge esindaja lubas Eesti välisministeeriumi asekantslerile vangide üleandmise kokkuleppe osas kiiret edasiliikumist.

India siseministeeriumi riigihalduse osakonna peadirektor  Dilip Kumar kinnitas asekantsler Annely Kolgile India siseministeeriumi valmisolekut karistatud isikute üleandmise leping valitsusse saata. Kinnitus sai fikseeritud ka kirjalikus protokollis, teatas välisministeeriumi pressiesindaja.

«Mul oli hea meel kuulda India siseministeeriumi esindajate poolt kinnitust, et meile väga olulise lepinguga edasi liikumine on ka India jaoks prioriteet,» märkis välisministeeriumi juriidiliste ja konsulaarküsimuste asekantsler Kolk pärast kohtumist.

India siseministeeriumi esindajad avaldasid lootust, et valitsuskabinet saab anda lepingule oma heakskiidu juba septembris, teatas välisministeerium.

Kolk tõstatas kohtumisel India siseministeeriumi riigihalduse osakonna peadirektoriga ka laevakaitsjate küsimuse ning avaldas kahetsust selle üle, et kohtupidamises on esinenud viivitusi ning seni pole teada ka järgmise istungi aeg. «Loodan, et Eesti kodanike kaasus Indias leiab varsti lahenduse,» ütles Kolk.

Eesti valitsus kiitis Indiaga sõlmitava vangide üleandmise kokkuleppe eelnõu heaks 7. juulil.

Praegu on 14 Eesti laevakaitsjat edasi kaevanud neile jaanuaris mõistetud viieaastase vanglakaristuse. Samas näeb vangide üleandmise leping ette, et nende kohtuotsus peab olema jõustunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles