Pevkur loobus luksusautode kokkutulekul osalemast

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Siseminister Hanno Pevkur otsustas loobuda Eestis korraldataval rahvusvahelisel luksusautode kokkutulekul viktoriini tegemisest.

«Honour Club Estonia palus mind oma üritusele külalisena eelkõige tutvustama Eesti e-residentsust ja sellega seonduvaid e-lahendusi. See, et riigijuhte või kõrgeid riigiametnikke kutsutakse erinevatele tasulistele üritustele esinema, ei ole kuidagi erandlik - olgu Eestist näitena toodud Pärnu juhtimiskonverents või Tuulelohe lend, rääkimata maailmas toimuvatest niiöelda tasulistest üritustest,» kirjeldas Pevkur rahvusringhäälingu uudisteportaalile.

«Kuigi olen veendumusel, et valitsuse liikmed peavadki Eestit ja näiteks meie e-lahendusi võimalikult laialt tutvustama, nii Eestis kui ka välispool Eestit, andsin esmaspäeval korraldajatele teada, et loobun kutsest. Ma loodan, et Eestit selle ürituse raames külastavatel inimestel jääb meie riigist meeldiv mälestus ja nad leiavad põhjuse siia tagasi tulla kas lihtsalt turistina või ka investorina. Kui keegi neist soovib hakata Eesti e-residendiks, on nad teretulnud seda tegema,» teatas Pevkur oma kommentaaris.

10.- 14. augustini toimub Honour Club Estonia 2016 nimeline superautode omanikest ettevõtjate kogunemine, täna kohtub üritusel osalejatega peaminister Taavi Rõivas.

Rõivas tutvustab täna Eesti prestiižikaimast superautode üritusest osa võtvatele inimestele oma tööruume Stenbocki majas ja räägib paar sõna Eesti poliitikast ja edulugudest. Lisaks käivad 40 osavõtjat ekskursioonil ka parlamendis.

Neljapäeval proovitakse Pärnus asuvat auto24 ringrada, õhtu lõpeb aga golfirajal, kus eriprogrammi eest hoolitseb ka Liviko.

Reedel saabub tunnikeseks ringrajale president Toomas Hendrik Ilves.

Superautode ürituse peakorraldajaks on reformierakondlane, riigikogu liikme Keit Pentus-Rosimannuse vend Sten Pentus.

Neli päeva kestev üritus läheb kahele osalejale maksma 2500 eurot, hinna sees on sõidutreening auto24 ringrajal ja raja kasutamine, ööbimine Pärnus Hedon SPAs, toit ja joogid, hea seltskond, meelelahutusprogramm ning võimalus tutvuda Eesti ja siinsete ärivõimalustega.

Teiste seas osalevad Honour Club Estonia 2016 üritusel ehituse, mehhaanika ja seadmete liisinguga tegeleva ettevõtte JGruppen omanik Christopher Jarl, Soome sinepibrändi Koti Sinapi omanik Jan Vuokko, Rootsi telekommunikatsiooniettevõtte Telecom Experten juht Christer Hedman, ehitusettevõtja Kristo Herold, Haikko Manor SPA & Hotel omanik Veikko Vuoristo ning AdCash’i kaasomanik Tonee Padovani.

Superautode üritusel osalejate nimekirjas on ka Ivar Sergo, Marko Mänd, Remo Suurkivi, Hugo Taulasto, Andres Meier, Thomas Padovani, Jere Hanttu, Per Andresson, Daniel Andersson, Dani Virtanen, Peter Södeberg, Peter Strandh, Thomas Glaad, Torbjörn Johhanson, Valentin Ivanov, Andrei Maksimenko, Kristel Pentus, Sten Pentus, Abdulkarim Saadallah Barake, Siim Steinberg, Janina Heikkinen, Raimo Kulli, Jüri Kuusk, Erik Karu, Mart Hirtendreu, Fredrik Danner ja Markus Villig.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles