Ansip: mõistame Malta muret illegaalsete immigrantidega

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malta lipp.
Malta lipp. Foto: SCANPIX

Peaminister Andrus Ansip kohtus täna ametlikul visiidil viibiva Malta välisministri Tonio Borgiga ning kinnitas, et Eesti mõistab saareriigi muret illegaalsete immigrantidega.

Tänase kohtumise põhiteemadeks olid riikide kahepoolsed suhted, Euroopa Liidu energia- ja kliimaküsimused ning illegaalse rände küsimused, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Massiliselt üle Vahemere saabuvad immigrandid on kujunenud suureks mureks kogu Lõuna-Euroopale ja eriti Maltale.

Peaminister Ansip ütles, et mõistab probleemi tõsidust. Ta toetas seisukohta, et migratsiooniküsimusi tuleb käsitleda Euroopa Liidu tasandil. «Sellistes olukordades peaksid liikmesriigid näitama üles solidaarsust,» märkis ta.

Samuti peatuti kohtumisel energiaküsimustel.

Eesti ja Malta energiaküsimuste ühiseks nimetajaks on väikesed isoleeritud turud. Kohtumisel tõdeti, et väikeriikidele on oluline Euroopa Liidu poliitika ühtsus ja ühel häälel kõnelemine.

Leiti, et sidusama ühisturu ning riikidevaheliste energiaühenduste loomine ja arendamine on kõigi liidu liikmesriikide huvides.

Tutvustades Eesti seisukohti, ütles Ansip, et oluline on säilitada elektritootmises sõltumatus kolmandatest riikidest.

«Sõltumatu elektritootmine on oluline osa meie julgeolekust ning pikaajalisest konkurentsivõimest,» rõhutas peaminister.

Viimane Malta välisministri visiit Eestisse toimus 1999. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles