Eesti kuueaastaste kooli saatmise ideed analüüsida ei plaani

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aabits.
Aabits. Foto: Andres Haabu

Läti haridusministri kinnitusel peavad 2018/2019 õppeaastal kooli minema tõenäoliselt ka kuueaastased lapsed. Eestis pole koolimineku ea alandamisega seotud analüüse viimasel ajal tehtud ning ka plaanis. 

«Viimasel ajal Eestis koolimineku ea alandamisega seotud analüüse tehtud ei ole,» kommenteeris lätlaste muudatust haridus- ja teadusministeeriumi üldharidusosakonna juhataja Irene Käosaar. Ta lisas, et sellist analüüsi pole ka plaanis teha.

«Aastast 1986 kehtestatud ENSV haridusseaduse järgi läksid lapsed ka Eestis kuueaaastaselt kooli. 1990. aasta Eesti koolireformiga muudeti taas kool kohustuslikuks alates seitsmeaastaselt,» meenutas Käosaar ja lisas, et ministeerium on seisukohal, et kooli õppima asumist tuleb vaadata koos alusharidusega. «Esimesse klassi asub laps Eestis õppima üldjuhul seitsmeaastaselt. Küll on oluline, et kõigile kuueaastastele oleks tagatud alusharidus ning iga laps käiks lasteaias või eelkoolis,» ütles Käosaar, kelle sõnul keskendubki Eesti pigem sellele, et kuueaastased osaleksid alushariduses - olgu selleks lasteaed või eelkool.

2018/2019 õppeaasta lapsed peavad tõenäoliselt koolitee juba kuueaastaselt jalga alla võtma, teatas kohtumisel Läti töötajate ametiühingu esindajatega riigi haridus- ja teadusminister Karlis Šadurskis, kirjutab BNS.

Minister lisas, et üleminekut on hakatud juba ette valmistama. Šadurskise sõnul on muudatuse põhjused majanduslikest kaalutlustest ajendatud, sest riik ei saa endale lubada õpilaste koolishoidmist kuni 19. eluaastani.

Selleks, et kuuaastased lapsed saaks kooli minna, tuleb teha muudatusi õppenõuetes, et see oleks laste vanusega paremini vastavuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles